The most popular books in Romanian; Moldavian; Moldovan
from 501 to 1000
What books are currently the most popular and which are the all time classics? Here we present you with a mixture of those two criteria. We update this list once a month.
Henry David Thoreau
Walden este o carte scrisă de importantul transcendentalist american Henry David Thoreau. Cartea este parțial o proprie declarație de independență a scriitorului, dar și de experimente sociale. Publicată în 1854, ea este bazată pe experiența scriitorului din perioada 1845 - …
John Milton
Paradisul pierdut este un poem epic publicat în 1667 de către autorul englez John Milton. Este considerată una dintre cele mai importante cărți de limbă engleză, alături de opera lui Shakespeare. Reprezintă un dintre cele mai impunătoare creații ale literaturii universale, …
Jerome K. Jerome
Trei într-o barcă este un roman satiric scris de Jerome K. Jerome și publicat în 1889. Acesta este cel mai celebru roman al autorului, fiind o continuare a romanului Trei pe două biciclete.
Dan Simmons
Endymion este al treilea roman științifico-fantastic scris de Dan Simmons din seria Hyperion Cantos. Centrat în jurul noilor personaje Aenea și Endymion, romanul a fost la fel de bine primit ca Hyperion și Căderea lui Hyperion - timp de un an de la publicarea sa, ediția broșată …
John Green
Sub aceeași stea este un film american romantic comedie-dramă în regia lui Josh Boone, bazat pe romanul cu același nume scris de John Green. Stelele din film Shailene Woodley, Ansel Elgort, și Nat Wolff, cu Laura Dern, Sam Trammell, și Willem Dafoe joacă roluri secundare. …
Orson Scott Card
Umbra marionetelor de Orson Scott Card este continuarea Umbrei Hegemonului și a treia carte din Saga Umbrelor. Inițial trebuia să se numească Umbra morții.
Jack London
Colț Alb este un roman de aventuri scris în 1906 de scriitorul american Jack London. Narațiunea urmărește viața lupului Colț Alb de la nașterea sa din apropierea unui sat indian până la mutarea sa în San Francisco și nașterea propriilor săi pui.
Carlo Collodi
Aventurile lui Pinocchio este un roman pentru copii scris de autorul italian Carlo Collodi. Prima jumătate a cărții a apărut în serial între 1881 și 1883, și ulterior a fost asamblată și completată ca o carte pentru copii în februarie 1883. Cartea povestește aventurile unui …
William Gibson
„Burning Chrome” este o povestire științifico-fantastică scrisă de William Gibson și prima oară publicată în revista Omni în iulie 1982. Gibson a citit pentru prima oară povestirea la o convenție de science fiction din Denver, Colorado în toamna anului 1981, unei audiențe …
J. R. R. Tolkien
Povești neterminate este o culegere de povestiri și eseuri scrise de J. R. R. Tolkien, pe care acesta nu a apucat să le termine în cursul vieții, fiind editate postum de fiul său, Christopher Tolkien. Spre deosebire de Silmarillion, ale cărui fragmente narative au fost …
Stanisław Lem
Ciberiada este o serie de povestiri scrisă de Stanisław Lem, versiunea poloneză apărând prima oară în 1967. Protagoniștii seriei sunt Trurl și Klapaucius, doi savanți, roboți, constructori și inventatori. Marea majoritate a personajelor sunt fie roboți, fie mașini inteligente. …
P.C. Cast
Înfruntarea este al patrulea roman din seria Casa Nopții scrisă de P.C. Cast și Kristin Cast. Cartea a fost tradusă și publicată pentru prima dată în România de editura Litera. Zoey a pierdut încrederea prietenilor ei și pe fiecare dintre cei trei iubiți. Acum profeții …
Stefan Zweig
Jucătorul de șah este o nuvelă psihologică scrisă de Stefan Zweig înaintea sinuciderii sale și apărută în 1943. Deși are aparent un rol central în construcția operei, jocul șah este, la fel ca personajul McConnor, doar un pretext pentru tema torturii psihice și a consecințelor …
Becca Fitzpatrick
Îngerul nopţii este o carte scrisă de Becca Fitzpatrick și publicată în 2009.
Richard Dawkins
Ceasornicarul orb este o carte scrisă de Richard Dawkins în anul 1986, în care se prezintă teoria evoluționistă din prisma selecției naturale. De asemenea, prezintă argumente pentru a refuza criticile asupra cărții sale anterioare, Gena egoistă.
Johann Wolfgang von Goethe
Faust este o dramă scrisă de Johann Wolfgang von Goethe. Denumirea "Faust" provine din prima parte a dramei. Drama care a fost scrisă timp de mai mulți ani, cuprinde notițe, schițe, comentare concepute de autor. În total drama Faust cuprinde: "Urfaust", scrisă între 1772 și …
James Redfield
Profeţiile de la Celestine este un roman scris de James Redfield, publicat în 1993.
William Shakespeare
Îmblânzirea scorpiei este o comedie de William Shakespeare despre care se crede că a fost scrisă între 1590 și 1594 și a fost publicată în 1623. Acțiunea se învârte în jurul relațiilor dintre Petruchio, un gentelman din Verona și Katherina, care din cauza caracterului ei a fost …
Thomas Hardy
Primarul din Casterbridge este un roman scris de Thomas Hardy și publicat în 1886.
William Gibson
Virtual Light este un roman distopic științifico-fantastic cyberpunk publicat prima oară pe 6 septembrie 1993 scris de autorul William Gibson. Este primul roman din trilogia Bridge, trilogie care continuă cu romanul Idoru și se termină cu All Tomorrow's Parties. Romanul a fost …
Meg Rosoff
How I Live Now este un roman de Meg Rosoff, publicat pentru prima dată în 2004.
Larry Niven
Lumea Pay este un roman science-fiction al scriitorilor americani Larry Niven și Jerry Pournelle. Acțiunea se petrece într-un viitor îndepărtat în universul CoDominium al lui Pournelle și descrie primul contact dintre omenire și o specie extraterestră. Titlu original reprezintă …
Agatha Christie
Moarte pe Nil este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie.
Shirley Jackson
The Haunting of Hill House este un roman de groază și de fantezie scris de Shirley Jackson.
Dan Simmons
Ilion este un roman science fiction al scriitorului Dan Simmons. Este prima parte a ciclului Ilion/Olimp, care tratează re-creerea evenimentelor din Iliada pe un Pământ alternativ și pe Marte. Evenimentele sunt puse în mișcare de ființe care au preluat rolurile zeilor greci. La …
Upton Sinclair, Jr.
Jungla este o carte din 1906 scrisă de jurnalistul și romancierul american Upton Sinclair.
Nassim Nicholas Taleb
Lebăda neagră este o carte scrisă de Nassim Nicholas Taleb.
Isaac Asimov
Roboții de pe Aurora este un roman science fiction scris de Isaac Asimov, al treilea din Seria Roboților. În 1958, Asimov semnase cu Doubleday un contract pentru un al treilea roman despre Elijah Baley și R. Daneel Olivaw, dar îl abandonase după 8 capitole din lipsă de idei și …
James Fenimore Cooper
Ultimul mohican este un roman istoric scris de James Fenimore Cooper și publicat în 1826. Acțiunea are loc în 1757, după Războiul de Șapte Ani, când Franța și Regatul Unit luptau pentru supremație în America de Nord, francezii aliindu-se frecvent cu triburile băștinașe pentru a …
Margaret Weis
Dragons of Autumn Twilight este un roman fantasy scris de Margaret Weis și Tracy Hickman, bazat pe un modul de joc Dungeons & Dragons. Publicat în noiembrie 1984, Dragons of Autumn Twilight este primul roman din seria Dragonlance și primul din trilogia Chronicles, care, …
Lois McMaster Bujold
Blestemul Chalionului este un roman fantasy scris de Lois McMaster Bujold. În 2002 a câștigat premiul Mythopoeic și a fost nominalizat la premiile Hugo, World Fantasy și Locus.
George R. R. Martin
Iureșul săbiilor este al treilea roman al seriei Cântec de gheață și foc, o epopee fantasy scrisă de autorul american George R. R. Martin. A apărut pe 8 august 2000 în Marea Britanie, fiind urmată în noiembrie 2000 de ediția din Statele Unite ale Americii. Publicarea sa a fost …
Charles Darwin
Originea speciilor prin selecție naturală sau păstrarea raselor favorizate în lupta pentru existență este o carte scrisă de Charles Darwin, apărută în anul 1859. Conform The Guardian, este una dintre cele mai importante zece cărți care au influențat lumea. De asemenea, după …
Isaac Asimov
Soarele gol este cel de-al doilea roman al lui Isaac Asimov din seria Roboților. El a fost inițial serializat în Astounding Science Fiction între lunile octombrie și decembrie 1956 și, la fel ca și predecesorul său, Cavernele de oțel, reprezintă o combinație între romanul …
Orson Scott Card
Umbra Uriașului este al patrulea roman al seriei Saga lui Ender scrisă de Orson Scott Card.
Jules Verne
Insula misterioasă este un roman de Jules Verne, reprezentând o continuare a cărților Douăzeci de mii de leghe sub mări și Copiii căpitanului Grant. Opera a fost publicată pentru prima dată în foileton în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie 1874 și 15 decembrie …
Roger Zelazny
Domn al luminii este un roman science fiction/fantasy al autorului american Roger Zelazny. În 1968, el a fost recompensat cu premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman", fiind nominalizat la premiul Nebula în cadrul aceleiași categorii. Două dintre capitolele romanului au fost …
Charles Dickens
Marile speranțe este un roman din 1860 - 1861 scris de Charles Dickens, scriitor englez. Acțiunea romanului urmărește evenimentele ce i se întâmplă unui băiat în timpul maturizării sale.
Anne McCaffrey
Dragonquest este un roman științifico-fantastic din 1971 scris de Anne McCaffrey. Este al doilea roman din trilogia originală a seriei Dragonriders of Pern. A fost nominalizat în 1972 la Premiul Hugo pentru cel mai bun roman.
Arthur Conan Doyle
Un studiu în roșu este unul dintre cele patru romane polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe detectivul Sherlock Holmes; în acest roman a avut loc prima apariție a acestui personaj, care a devenit mai târziu unul dintre cei mai faimoși …
Ken Follett
Prin urechile acului este un roman thriller scris de Ken Follett, care a fost publicat în 1981. Romanul scritorului britanic a fost și ecranizat sub același nume.
John Scalzi
Brigăzile-Fantomă este un roman scris de John Scalzi. Romanul este al doilea din Universul ''Războiul bătrânilor''. în afara protagonistului John Perry, singurele personaje principale din Războiul bătrânilor care apar și în acest roman sunt Jane Sagan și Harry Wilson.
Richelle Mead
Inițierea este al doilea roman din seria Academia Vampirilor scrisă de Richelle Mead. Varianta tradusă a fost publicată în România de Editura Leda.
Thomas Harris
Hannibal în spatele măștii este un roman scris de Thomas Harris și publicat în anul 2006.
Clive Staples Lewis
That Hideous Strength este un roman științifico-fantastic din 1945 scris de C. S. Lewis, al treilea din The Space Trilogy Cosmic Trilogy sau Ransom Trilogy, care mai conține romanele Out of the Silent Planet și Perelandra. În 1946, editura Avon a publicat o versiune specială a …
William Gibson
Spook Country este un roman științifico-fantastic, thriller politic, satiră neagră din 2 august 2007 de William Gibson. Acțiunea romanului are loc în America de Nord contemporană, după evenimentele din romanul Pattern Recognition și este continuată în romanul Zero History în …
William and Sterling Gibson, Bruce
Machina diferențială este un roman științifico-fantastic de istorie alternativă scris de William Gibson și Bruce Sterling. Acțiunea romanului are loc în Era Victoriană în care Charles Babbage reușește să construiască „Mașina analitică”, primul computer mecanic din lume, lucru …
Rhonda Byrne
Secretul este un best-seller scris de Rhonda Byrne în 2006 și care are la bază filmul cu același nume.
Stephen R. Donaldson
Blestemul Nobilului Foul este prima carte a celei dintâi trilogii din seria fantasy Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul scrisă de Stephen R. Donaldson. Este urmată de The Illearth War.
Vernor Vinge
Adâncurile cerului este un roman science fiction scris de Vernor Vinge, câștigător al premiului Hugo. Publicat în 1999, romanul este un fel de preludiu al cărții din 1992 Foc în adânc, acțiunea desfășurându-se cu douăzeci de mii de ani înainte. Titlul este adus în discuție de …
Trenton Lee Stewart
Misterioasa Societate Benedict este un roman scris în 2007 de scriitorul american Trenton Lee Steward.
Robert Charles Wilson
Turbion este un roman științifico-fantastic scris de Robert Charles Wilson, care a câștigat premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman" în 2006. Este prima carte a trilogiei Turbion, a doua, Axa, fiind publicată în 2007, iar a treia, Vortex, fiind în lucru.
Orson Scott Card
Seventh Son este un roman din 1987 al scriitorului Orson Scott Card.
Lewis Carroll
Alice în Țara Oglinzilor este un roman din 1871 scris de Lewis Carroll, fiind o continuare a romanului Alice în Țara Minunilor din 1865.
Herbert George Wells
Insula doctorului Moreau este un roman științifico-fantastic scris de H. G. Wells.
Meg Cabot
The Princess Diaries este o serie de cărți scrise de Meg Cabot, al cărei prim volum a fost publicat în anul 2000.
Agatha Christie
Misterioasa Afacere de la Styles este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie. Face parte din seria Hercule Poirot. Din punct de vedere cronologic, acesta este primul roman scris de către Agatha Christie, în anul 1916. A fost prima dată publicat de …
Anne Brontë
Necunoscuta de la Wildfell Hall este un roman scris de Anne Brontë. A fost publicat prima dată în iunie 1848, la Londra, de Thomas Cautley Newby, sub pseudonimul „Acton Bell”; Necunoscuta de la Wildfell Hall fiind al doilea roman publicat al acestei scriitoare.
Hunter S. Thompson
Jurnalul unui iubitor de rom este un roman american de Hunter S. Thompson, scris în 1960, dar nepublicat până în 1998.
William Gibson
All Tomorrow's Parties este un roman distopic științifico-fantastic de William Gibson. A fost publicat prima oară pe 7 octombrie 1999. Este ultimul roman din trilogia Bridge, trilogie care mai cuprinde romanele Virtual Light și Idoru. Acțiunea se desfășoară în San Francisco, …
Rebecca Stead
Când mă vei întâlni este un roman științifico-fantastic de mister scris de Rebecca Stead în anul 2009, la New York. Titlul original în engleză este „When You Reach Me”.
John Fowles
Colecționarul este cartea de debut a lui John Fowles. Totuși, când începuse a scrie această carte, în 1963, autorul ei își încheiase lucrul la o alta, Magicianul, aceasta urmând a fi publicată la trei ani după apariția Colecționarului. Pentru unii dintre comentatorii romanelor …
Yasunari Kawabata
Stol de păsări albe este un roman scris de scriitorul japonez Yasunari Kawabata. În japoneză romanul se numește “Senbazuru”, cuvânt ce simbolizează un motiv ornamental reprezentând “o mie de cocori”, inspirat din arta tradițională japoneză a plierii hârtiei – origami. Romanul a …
Ursula K. Le Guin
Tehanu este a patra carte din seria Terramare a Ursulei K. Le Guin. Romanul a câștigat premiul Nebula pentru "Cel mai bun roman" în 1990 și premiul Locus pentru cel mai bun roman în 1991.
Bret Easton Ellis
Regulile atracţiei este un roman satiric scris de Bret Easton Ellis, publicat în 1987.
Agatha Christie
Ucigașul ABC este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1936.
Richelle Mead
Atingerea umbrei este al treilea roman din seria Academia Vampirilor scrisă de Richelle Mead. E primăvară la academia Sf. Vladimir și Rose Hathaway se pregătește de absolvire. De la moartea lui Mason, ea nu se mai simte la fel: are viziuni stranii, vise întunecate cu Lissa și îi …
Henryk Sienkiewicz
Quo vadis este titlul unui roman istoric scris de Henryk Sienkiewicz, pentru care, în 1905, i s-a decernat Premiul Nobel. A fost publicat pentru prima oară în Gazeta Polska, începând cu luna martie 1895.
Guillermo del Toro
The Strain este un roman cu vampiri de groază scris de de Guillermo del Toro și Chuck Hogan. Este prima parte a seriei The Strain Trilogy, fiind urmat de The Fall și The Night Eternal. Del Toro a creat inițial povestea ca pe scenariul unui serial de televiziune, dar nu a găsit …
Ursula K. Le Guin
Sfâșierea cerului este un roman science fiction al scriitoarei Ursula K. Le Guin și prezintă povestea unui om ale cărui vise modifică retroactiv realitatea. Serializat inițial în revista SF americană Amazing Stories, romanul a fost nominalizat în 1971 la premiul Nebula, în 1972 …
Thomas Keneally
Lista lui Schindler este o carte scrisă de Thomas Keneally. A apărut prima dată în anul 1982 în Marea Britanie. Acțiunea romanului, lucrare distinsă cu prestigiosul premiu Booker Prize, este povestea bazată pe fapte a unui om pe care războiul l-a transformat într-un înger al …
Feodor Dostoievski
Amintiri din casa morților este un roman al scriitorului rus Feodor Dostoievski publicat mai întâi în 1862. Acțiunea relatează viața prizonierilor deportați în Siberia. Se povestește despre Alexandr Petrovici Goriancikov, care a fost condamnat la 10 ani de detenție în Siberia. O …
Joseph Conrad
Lord Jim este un roman de Joseph Conrad publicat inițial ca o serie în revista Blackwood's Magazine între octombrie 1899 și noiembrie 1900. Un eveniment timpuriu și primar este abandonarea navei în pericol, de către echipajul acesteia, inclusiv și tînărul marinar britanic Jim. …
Arthur C. Clarke
2061: A treia odisee este un roman științifico-fantastic din 1987 scris de Arthur C. Clarke. Romanul face parte din seria Odiseea spațială și este continuarea romanelor 2001: O odisee spațială din 1968 și 2010: A doua odisee din 1982. Romanul revine la unul dintre personajele …
Friedrich Dürrenmatt
Vizita bătrânei doamne este o piesă de teatru, o dramă tragico-comică, scrisă în trei acte de scriitorul elvețian Friedrich Dürrenmatt. Prima reprezentație a avut loc în 1956 în Zürich. Pe atunci rolul principal a fost jucat de Therese Giehse. Piesa a avut un succes …
Sōseki Natsume
Eu sunt o pisică este un roman comic al lui Natsume Sōseki, scris între 1905 și 1906. Romanul a fost comparat de criticii englezi, care l-au întâmpinat cu prietenie, cu un roman inclasificabil al literaturii engleze, Tristram Shandy a lui Lawrence Sterne. În Eu sunt o pisică …
John Wyndham
Crisalidele este un roman science fiction scris de John Wyndham. Este cea mai diferită dintre romanele majore a lui Wyndham, fiind considerată de unii cea mai bună operă a sa. O variantă de început a titlului a fost Time for a Change. Romanul a fost adaptat radiofonic pentru BBC …
Michael Ende
Momo este o carte din 1973, scrisă de Michael Ende.
Alfred Bester
Omul demolat de Alfred Bester este un roman științifico-fantastic, câștigător al primului premiu Hugo în 1953. Cartea a fost serializată în trei părți, începând cu numărul din ianuarie 1952 al revistei Galaxy Science Fiction, fiind urmată de publicarea în volum în 1953. Romanul …
William Peter Blatty
Exorcistul este o carte din 1971 scrisă de William Peter Blatty.
Lois McMaster Bujold
Paladinul sufletelor este un roman fantasy scris de Lois McMaster Bujold. Acțiunea cărții se petrece în Universul Chalionului, la trei ani după evenimentele relatate în Blestemul Chalionului.
Stendhal
Mânăstirea din Parma este un roman scris de Stendhal, publicat în 1839.
Isaac Asimov
Fundația Renăscută sau Înainte de Fundație este un roman al autorului de literatură științifico-fantastică Isaac Asimov. Este ultimul scris de către Asimov în ordinea publicării și al doilea în ordinea cronologică a desfășurării acțiunii din Seria Fundația. Cartea este scrisă …
Bernard Werber
Furnicile este un roman științifico-fantastic din 1991 scris de autorul francez Bernard Werber. Este primul roman din trilogia Furnicile, alături de Ziua furnicilor și Revoluția furnicilor. Această carte a fost vândută în peste două milioane de exemplare și a fost tradusă în …
Philip K. Dick
Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch este un roman al scriitorului american de science fiction Philip K. Dick. În 1965 a fost nominalizat la premiul Nebula pentru "Cel mai bun roman". Acțiunea romanului Cele trei stigmate ale lui Palmer Eldritch se petrece în secolul …
Louise Fitzhugh
Harriet spionează este o carte pentru copii scrisă de Louise Fitzhugh şi publicată în 1964.
Christopher Priest
Prestigiul este un roman din 1995 scris de autorul britanic Christopher Priest. În 1996 romanul a primit premiul James Tait Black Memorial. În 2006 romanul a fost ecranizat de Christopher Nolan.
edited by Frederik Pohl
Poarta este un roman science fiction scris de Frederik Pohl. Cartea a câștigat premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman" în 1978, premiul Locus pentru "Cel mai bun roman" în 1978, premiul Nebula pentru "Cel mai bun roman" în 1977, și premiul John W. Campbell în 1978. Ea este prima …
Isaac Asimov
Zeii înșiși este un roman science fiction scris de Isaac Asimov. A câștigat premiul Nebula pentru cel mai bun roman în 1972, și premiul Hugo la aceeași secțiune în 1973. Cartea este împărțită în trei secțiuni principale, publicate inițial în Galaxy Magazine sub forma a trei …
George Bernard Shaw
Pigmalion, conform originalului din engleză, Pygmalion, este o piesă de teatru scrisă de dramaturgul irlandez George Bernard Shaw în anul 1914.
Margaret Stohl
Beautiful Creatures este un roman american pentru adulți scris de Kami Garcia și Margaret Stohl.
Italo Calvino
Castelul destinelor încrucișate este un roman de Italo Calvino publicat în 1969. Un grup de călători care, prin diferite concursuri de împrejurări au pierdut darul vorbirii, se întâlnesc într-un castel. Singurul mod de a comunica este reprezentat de un pachet de cărți de tarot. …
Paolo Bacigalupi
Fata modificată este un roman SF biopunk scris de Paolo Bacigalupi. Volumul a ocupat locul al nouălea în topul celor mai bune cărți de ficțiuni ale anului 2009 publicat de revista TIME și a fost desemnată cea mai bună carte SF a anului în lista lecturilor publicată în 2010 de …
Milan Kundera
Ignoranța este un roman scris de Milan Kundera, publicat în 2000. Romanul, scris în limba franceză, este centrat pe povestea lui Josef și a Irenei care emigraseră din Cehoslovacia, imediat după invazia armatei roșii, în 1968, ce a zdrobit Primăvara de la Praga. Aceștia se întorc …
Joe Abercrombie
Puterea armelor este un roman al scriitorului britanic Joe Abercrombie, ultimul din trilogia Prima Lege. Citatul care deschide a doua parte a cărții, „Ultimul argument al regilor” este traducerea textului „Ultima Ratio Regnum”, inscripționat pe tunurile lui Ludovic al …
Emile Zola
Thérèse Raquin este al treilea roman publicat de Émile Zola. Cartea este considerată de mulți prima mare operă a lui Zola. Thérèse Raquin este povestea unei tinere femei măritate cu vărul ei primar de o mătușă autoritară, care pare bine-intenționată, dar este de multe ori …
David Brin
Maree stelară este un roman science fiction de David Brin. Este a doua carte din cele șase care au acțiunea în stabilite în Universul Elitelor. Romanul a câștigat premiile Hugo și Nebula pentru cel mai bun roman. Cartea a fost revizuită de către autor în 1993 pentru a corecta …
Arthur C. Clarke
3001: Odiseea finală este un roman științifico-fantastic din 1997 scris de Arthur C. Clarke. Este al patrulea și ultimul roman din seria Odiseea spațială, care mai cuprinde romanele 2001: O odisee spațială, 2010: A doua odisee și 2061: A treia odisee. Cartea prezintă aventurile …
David Brin
Poștașul este un roman științifico-fantastic distopic post-apocaliptic scris de Glen David Brin și publicat prima oară în 1985 de editura Bantam Books. Primele doua părți ale romanului au fost publicate separat: The Postman și Cyclops. Ambele lucrări au fost nominalizate la …
Mark Bowden
Black Hawk Down este o carte publicată în 1999, scrisă de Mark Bowden.
Lev Tolstoi
Învierea este un roman scris de Lev Tolstoi, publicat în anul 1900, fiind de asemenea, și ultimul scris de autor. Cunoașterea vieții sociale a Rusiei țariste a devenit pentru Tolstoi una dintre principalele preocupări. Spre sfârșitul ultimului deceniu al secolului al XIX-lea, …
Pierre Boulle
Planeta maimuțelor este un roman științifico-fantastic scris de Pierre Boulle în 1963. Scriitorul Pierre Boulle, fost agent secret, a folosit experiența personală ca sursă de inspirație pentru Planeta maimuțelor, roman care l-a consacrat. „Planeta maimuțelor" prezintă o lume …
Dan Simmons
Olimp reprezintă continuarea romanului Ilion și partea finală a ciclului Ilion/Olimp creat de Dan Simmons. La fel ca predecesorul său, romanul se încadrează în genul science fiction și conține multe referințe literare: el adună laolaltă Iliada și Odiseea lui Homer, Furtuna lui …
Guy de Maupassant
Bel Ami este al doilea roman scris de autorul francez Guy de Maupassant.
Anne McCaffrey
Dragonsdawn este un roman științifico-fantastic și fantezie din seria Dragonriders of Pern. Romanul este scris de Anne McCaffrey și publicat prima oară în august 1989. Din punct de vedere al cronologiei de pe Pern, cartea este a doua, după The Chronicles of Pern: First Fall și …
Søren Kierkegaard
Frică și cutremur este o lucrare filosofică scrisă de Søren Kierkegaard, publicată în 1843.
Gillian Rubinstein
Sub cerul liber, având drept pernă iarba este al doilea roman din populara trilogie a lui Lian Hearn Legendele clanului Otori. Evenimentele prezentate în roman acoperă o perioadă de aproximativ 6 luni, continuându-le pe cele din Să nu trezești podeaua-privighetoare.
Peter V. Brett
Omul pictat este un roman fantasy al scriitorului american Peter V. Brett. Este prima parte a ciclului Demon și a fost publicat pe 1 septembrie 2008 în Marea Britanie de HarperCollins's. Varianta americană a apărut în SUA în martie 2009 sub titlul The Warded Man. Cartea a fost …
Stephen R. Donaldson
'Puterea salvatoare este a treia carte a primei trilogii din seria fantasy Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul scrisă de Stephen R. Donaldson. Ea este continuată de prima carte din a doua trilogie, The Wounded Land.
William Shakespeare
Cum vă place este una din piesele dramaturgului englez William Shakespeare, fiind concepută ca una din comediile sale pastorale. A fost probabil scrisă în 1599 sau la începutul lui 1600. Personaje importante sunt Rosalind, Touchstone și Orlando.
John Scalzi
Ultima colonie este un roman științifico-fantastic din 2007 scris de John Scalzi. Romanul este al treilea din Universul ''Războiul bătrânilor'' și a fost nominalizat în anul 2008 la premiul Hugo pentru cel mai bun roman.
Anton Cehov
Livada de vișini este o piesă de teatru în 4 acte a dramaturgului rus Anton Cehov. Este ultima piesă scrisă de Cehov și a fost reprezentată în premieră pe 17 ianuarie 1904 la Teatrul de Artă din Moscova, cu mai puțin de 6 luni înainte de moartea autorului.
Richelle Mead
Jurământ de sânge este al patrulea roman din seria Academia Vampirilor scrisă de Richelle Mead. Varianta tradusă a fost publicată în România de Editura Leda. Plecată în Rusia să-l omoare pe Dimitri, Rose se luptă cu diferențele de limbă și lipsa de progres, dar o întâlnire …
William Shakespeare
Sonetele lui Shakespeare sunt o colecție de 154 de sonete, care discută teme precum trecerea timpului, iubirea, frumusețea și mortalitatea. Colecția a fost publicată pentru prima dată în 1609 în format "quarto".
Michel de Montaigne
Essais reprezintă o colecție voluminoasă de eseuri, scrise de Michel de Montaigne.
Stephen R. Donaldson
Războiul uriașilor este a doua carte a primei trilogii din seria fantasy Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul scrisă de Stephen R. Donaldson.
China Miéville
Consiliul de Fier este al patrulea roman al lui China Miéville și al treilea din ciclul universului Bas-Lag, după Stația Pierzaniei și Cicatricea, deși fiecare pot fi citit independent unul de altul. În plus față de influențele steampunk din romanele anterioare, Consiliul de …
Noah Gordon
Medicus este un roman istoric al scriitorului nord-american Noah Gordon. Titlul original al romanului era The Physician, el a apărut pentru prima oară în anul 1986, fiind tipărit de editura Simon & Schuster, New York. Romanul este primul volum unei trilogii vechi, despre …
Arthur Conan Doyle
Semnul celor patru este unul dintre cele patru romane polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe detectivul Sherlock Holmes. El a fost publicat inițial în februarie 1890 în revista Lippincott's Monthly Magazine. Din punct de vedere cronologic, …
André Gide
Imoralistul este un roman psihologic scris de autorul francez André Gide.
Jeff Kinney
Jurnalul unui puști este o serie de nouă romane satirice realiste ale scriitorului Jeff Kinney. Toate cele nouă cărți îl au ca personaj principal pe Greg Heffley, un puști care întâmpină numeroase dificultăți în timpul școlii elementare. În România au apărut opt volume, al …
Laurence Sterne
The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman este un roman de Laurence Sterne, publicat în 9 volume. Volumele I și II au fost publicate pentru prima oară în 1760, volumele III și IV în 1761, volumele V și VI în 1762, volumele VII și VIII în 1765, iar volumul IX în 1767. …
David Brin
Exploratorii Soarelui este un roman science fiction scris de David Brin. Este prima carte din trilogia Elitelor și a fost urmată în 1983 de romanul câștigător al premiilor Hugo și Nebula Maree stelară.
Marion Zimmer Bradley
Sanctuarul este un roman fantasy scris de Marion Zimmer Bradley și Diana L. Paxson, deși aceasta din urmă nu a fost creditată de editor. Cartea constituie un preludiu al best-sellerului Negurile.
Anne Brontë
Agnes Grey este romanul de debut al scriitoarei engleze Anne Brontë, apărut în 1847 și republicat în a doua ediție în anul 1850. Cartea prezintă viața lui Agnes Grey, o guvernantă care lucrează pentru mai multe familii de burghezi.
Alastair Reynolds
Orașul Abisului este un roman science fiction al scriitorului Alastair Reynolds. Cartea face parte din universul Revelation Space și tratează teme ca identitatea, memoria și nemurirea, multe scene fiind centrate în jurul descrierii structurilor fizice și sociale ale orașului din …
Aleksander Dumas
Contele de Monte-Cristo este un roman publicat în 1844 de scriitorul francez Alexandre Dumas tatăl. Romanul povestește viața lui Édmond Dantes care a fost închis, fiind considerat informator al „Uzurpatorului”. A fost arestat de către autorități chiar în ziua logodnei sale cu …
Charles Dickens
Nicholas Nickleby este un roman scris de scriitorul englez Charles Dickens. A fost al treilea roman publicat de scriitor, fiind publicată la o revistă în 20 de luni, din aprilie 1838 până în octombrie 1839. Romanul prezintă viața și aventurile lui Nicholas Nickleby, un băiat …
Søren Kierkegaard
Frică și cutremur este o lucrare filosofică scrisă de Søren Kierkegaard, publicată în 1843.
Henry Fielding
Istoria lui Tom Jones, un copil abandonat, sau adesea doar Tom Jones este un roman comic scris de Henry Fielding. A fost publicat în 1749, cucerind imediat o popularitate deosebită și a inspirat de-a lungul timpului numeroase adaptări, pe scenă și mai apoi, pe ecran, incluzând …
Angie Sage
Zborul este un roman pentru copii scris de Angie Sage și lansat în martie 2006.
Agatha Christie
Cadavrul din bibliotecă este un roman polițist scris de Agatha Christie. A fost publicat pentru prima oară în Statele Unite ale Americii de Dodd, Mead and Company în februarie 1942 și în Marea Britanie de Collins Crime Club în luna mai a anului 1942. Personajul principal al …
Stephen King
Fugarul este un roman science fiction scris de Stephen King și publicat pentru prima dată sub pseudonimul Richard Bachman. În 1985, cartea a apărut în ediția omnibus The Bachman Books. Romanul conține 101 capitole, ale căror titluri prezintă o numărătoare inversă. Primul este …
Anne Rice
Anne Rice, este o scriitoare americană de romane si nuvele gotice si mai târziu religioase. Este cunoscuta cel mai bine pentru seria care are ca teme dragostea, moartea, imortalitatea, existentialism si conditia umană. A fost căsatorita cu poetul Stan Rice până la moartea …
Vernor Vinge
La Capătul curcubeului este un roman science fiction al scriitorului Vernor Vinge, încununat în 2007 cu Premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman". Acțiunea cărții se petrece în anul 2025 în San Diego, California, într-o variație a lumii ficționale explorate de Vinge în nuvela …
Larry Niven
Inginerii Lumii Inelare este un roman science fiction scris de Larry Niven. Cartea reprezintă prima continuare din populara saga a lui Niven Lumea Inelară, fiind nominalizată atât la premiul Hugo, cât și la premiul Locus în 1981. În introducerea romanului, Niven afirmă că nu …
Virginia Woolf
Doamna Dalloway este un film regizat de Marleen Gorris și a apărut în 1998. Filmul este o adaptare de Eileen Atkins după romanul Doamna Dalloway de Virginia Woolf. În film se urmărește o parte din viața Clarissei Dalloway, și momentele în care ea ia deciziile cele mai importante …
Brian Herbert
Dune: Casa Harkonnen este un roman science fiction scris de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, a cărui acțiune se petrece în universul Dune creat de Frank Herbert. Este a doua carte din Preludiul Dunei, care are loc înaintea celebrului roman din 1965 al lui Herbert Dune. …
Philip José Farmer
Înapoi la trupurile voastre răzlețite! este un roman science fiction, primul din seria Lumea Fluviului scrisă de Philip José Farmer. A câștigat premiul Hugo pentru Cel mai bun roman în 1972 la a 30-a Convenție Mondială de Science Fiction. Titlul își are originea în al șaptelea …
Mark Twain
Prinț și cerșetor este un roman de Mark Twain, publicat pentru prima oară în 1881 în Canada și ulterior, în 1882, în Statele Unite ale Americii. Această carte a fost prima încercare a lui Twain de a scrie ficțiune istorică. Acțiunea are loc în 1547, iar intriga se axează pe …
Aleksander Dumas
După douăzeci de ani este un roman de Alexandre Dumas tatăl. În această carte sunt povestite aventurile celor patru prieteni nedespărțiți Athos, Porthos, Aramis și d`Artagnan. Cartea este o continuare la romanul Cei trei mușchetari scris de Alexandre Dumas. Acum muschetarii nu …
Arthur C. Clarke
Rama II este un roman științifico-fantastic de Gentry Lee și Arthur C. Clarke prima oară publicat în 1989. Romanul prezintă întâlnirea oamenilor cu extratereștrii numiți Ramani, prima oară introduși în romanul Rendez-vous cu Rama, indirect, prin intermediul navei lor spațiale, …
Roald Dahl
Fabrica de ciocolată a lui Charlie, sau Charlie și fabrica de ciocolată, este un roman pentru copii scris de Roald Dahl. Charlie Bucket, personajul principal, era un băiețel sarac din Anglia care locuia împreună cu familia lui formată din bunicuțul Joe, bunicuța Josephine, …
Gillian Rubinstein
Strălucirea lunii, adierea vântului este al treilea roman din populara serie a lui Lian Hearn Legendele clanului Otori. El prezintă evenimentele petrecute în lunile care au urmat căsătoriei dintre Takeo și Kaede, care a avut loc la sfârșitul cărții a doua, Sub cerul liber, având …
Tayeb Salih
Sezonul migrației spre nord este un roman postcolonial din literatura arabă a secolului al XX-lea, de autorul sudanez Tayeb Salih. Romanul a fost publicat în anul 1966, și ilustrează viața lui Mustafa Said, care pleacă din Sudan la studii în Vest, și mai exact in Anglia, departe …
Rudyard Kipling
Cartea junglei este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-1894. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui …
Christopher McDougall
Născuți pentru a alerga este o etnografie scrisă de Christopher McDougall și publicată la editura The Knopf Doubleday Publishing Group în anul 2009. Cartea s-a vândut în peste trei milioane de exemplare, iar în 2012 editura Preda Publishing a publicat versiunea sa în limba …
William Shakespeare
Richard al III-lea este o piesă istorică de William Shakespeare scrisă undeva în 1591 și care descrie scurta domnie a regelui Richard al III-lea al Angliei.
Jules Verne
De la Pământ la Lună este un roman științifico-fantastic umoristic scris de Jules Verne în 1865. Scrierea este una dintre cele mai vechi din acest gen. Romanul descrie povestea unui președinte al unui club de arme din Baltimore după Războiul Civil American, a rivalului său, un …
Isaac Asimov
Roboții și Imperiul este un roman științifico-fantastic scris de Isaac Asimov în 1985. Romanul, împreună cu Marginea Fundației și Fundația și Pământul, realizează legătura între Seria Roboților, Seria Imperiul Galactic și Seria Fundația, dând naștere unei singure istorii …
John Gray
Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus este o carte scrisă de autorul și consilierul pe teme de relații, John Gray.
Ernesto Sábato
Primul roman al lui Ernesto Sábato, Tunelul, e respins de toate editurile, dar un prieten îl ajută să publice cartea care are un succes neașteptat. Albert Camus îi trimite o scrisoare călduroasă și recomandă Tunelul editurii Gallimard. Succesul nu-l va transforma pe Sábato în …
Pittacus Lore
Eu sunt numărul patru este un roman științifico-fantastic pentru tineri scris de Pittacus Lore. Cartea a fost publicată de HarperCollins pe 3 august 2010, și tradusă și publicată de Nemira în România în februarie 2011. Cartea este prima dintr-o serie despre care autorii au spus …
P.C. Cast
Tentația este al șaselea roman din seria Casa Nopții al autoarei P.C. Cast și al fiicei sale, Kristin Cast. Cartea a fost tradusă și publicată de editura Litera. Secrete întunecate și suspiciuni nemărturisite amenință prietenia dintre Zoey și Stevie Rae. Neliniștită de legătura …
David Brin
Războiul elitelor este un roman science fiction de David Brin prima oară publicat în 1987. Este a treia carte din cele șase care au acțiunea stabilită în Uplift Universe - ro. Seria Uplift. Romanul a fost nominalizat pentru premiul Nebula pentru cel mai bun roman în 1987 și a …
Sylvia Nasar
O minte sclipitoare este o carte ce conține biografia neautorizată a economistului și matematicianului John Nash, castigător al Premiului Nobel. Cartea este scrisă de Sylvia Nasar, profesor de jurnalism la Universitatea Columbia, SUA.
Irving Stone
Agonie și extaz este un roman scris de Irving Stone în 1961 bazat pe viața lui Michelangelo Buonarroti. Cartea a apărut în traducere românească la Editura Orizonturi în 1993. Romanul a fost ecranizat în 1965 avându-l în rolul lui Michelangelo Buonarroti pe Charlton …
Feodor Dostoievski
Nopți albe este o povestire scurtă de Feodor Dostoievski publicată pentru prima oară în 1848. A fost ecranizată în câteva rânduri. La fel ca și multe alte povestiri scurte ale acestui autor ea este narată la persoana întâi de un narator fără nume care locuiește la oraș. Este …
Marion Zimmer Bradley
Doamna din Avalon este un roman scris de Marion Zimmer Bradley și Diana L. Paxson. În cronologia internă a seriei Avalon, acțiunea din prima parte a cărții se petrece după evenimentele descrise în Sanctuarul, evenimentele din cea de-a doua parte sunt contemporane cu cele …
Philippa Gregory
Regina albă este un roman istoric scris de Philippa Gregory şi publicat pentru prima dată în 18 august 2009.
Ismail Kadare
Aprilie spulberat este o nuvelă scrisă de multi-premiatul scriitor albanez, Ismail Kadare. Publicată în 1978, reunește patru dintre prozele anilor ’70 - ’80: Aprilie spulberat, Cine a adus-o pe Doruntina, Mesagerul tristeții și Comisia serbării. Apărute în Albania în urmă cu mai …
Lev Tolstoi
Sonata Kreutzer este o nuvelă scrisă de Lev Tolstoi, publicată în 1889. Cartea a iscat un scandal în Rusia, fapt pentru care s-a încercat interzicerea ei. Ulterior, fragemente au ajuns și în SUA, unde au fost interzise. Theodore Roosevelt l-a numit pe Tolstoi „un pervers sexual …
Jeff Kinney
Jurnalul unui puști este o serie de nouă romane satirice realiste ale scriitorului Jeff Kinney. Toate cele nouă cărți îl au ca personaj principal pe Greg Heffley, un puști care întâmpină numeroase dificultăți în timpul școlii elementare. În România au apărut opt volume, al …
F. Scott Fitzgerald
Cei frumoși și blestemați este cel de-al doilea roman scris de F. Scott Fitzgerald. A fost publicat pentru prima oară de Scribner's în 1922.
Emile Zola
L'Assommoir este al șaptelea roman al lui Émile Zola din seria Les Rougon-Macquart. Considerat de mulți critici o capodoperă, romanul este un studiu al alcoolismului și al sărăciei din cartierele clasei muncitoare a Parisului.
Antony Beevor
Stalingrad este o carte scrisă de Antony Beevor despre lupta de la Stalingrad din Al Doilea Război Mondial.
Amélie Nothomb
Igiena asasinului - Apărută în 1992, cartea marchează debutul fulminant al autoarei Amelie Nothomb în literatura franceză. Scris la vîrsta de 25 de ani, romanul surprinde prin vioiciune, prin modul în care sînt mînuite cinismul și ambiguitatea. Personajul central, un laureat al …
Nicholas Sparks
Talismanul norocos este un roman de dragoste scris de Nicholas Sparks în 2008.
Joseph Simpson (disambiguation)
Culmile neantului este o carte scrisă de Joe Simpson, în care relatează cucerirea aproape fatală a versantului vestic Siula Grante, parte a lanțului muntos Cordillera Huayhuash, al Anzilor Peruvieni, efectuată în anul 1985 de Joe Simpson și partenerul său, Simon Yates. Cartea a …
René Descartes
Discurs asupra metodei este un tratat filozofic și autobiografic publicat de către René Descartes în 1637.
Aldous Huxley
Minunata lume nouă este o carte publicată în 1932, scrisă de Aldous Huxley.
Chris Van Allsburg
Expresul polar este o carte pentru copii, din 1985, scrisă și ilustrată de Chris Van Allsburg.
Platon
Gorgias este un dialog între Socrate și doi celebri maeștri ai retoricii: Gorgias și discipolul său Polos. Discuția are loc acasă la Callicles, un tânăr atenian ambițios care va lua parte și el la conversație. Socrate îi cere lui Gorgias să definească obiectul învățăturii sale; …
Roger Zelazny
Nouă prinți din Amber este un roman al noului val fantasy, fiind primul din seria Cronicile Amberului scrisă de Roger Zelazny. Cartea a dat naștere unui joc pe calculator cu același nume. Prima ediție a romanului, publicată de Doubleday în format cartonat, este neobișnuit de …
Feodor Dostoievski
Omul dedublat este un roman din 1846 al scriitorului rus Feodor Dostoievski. Protagonistul operei se numește Iakov Petrovici Goliadkin. Romanul folosește tema doppelgänger-ului, a dublului. Dintre toate operele lui Dostoievski, acest text este printre cele mai influențate de …
Salman Rushdie
Pământul de sub tălpile ei este un roman scris de Salman Rushdie. Publicat în 1999, este o variație a mitului Orfeu/Euridice, avînd la bază muzica rock. Povestea urmează linia mitului, cu porțiuni în care acțiunea deviază, firul epic fiind îmbinat cu evenimente istorice reale, …
Agatha Christie
Trenul de Padddington este un roman politist scris de scriitoarea britanica Agatha Christie. Aparut în anul 1957, o are ca protagonistă pe Miss Marple. A fost publicat și sub titlurile 4.50 from Paddington, What Mrs. McGillicuddy Saw sau Murder she Said.
Stephen King
Cycle of the Werewolf este un scurt roman de groază scris de autorul american Stephen King și publicat inițial de editura Land of Enchantment în 1983. Fiecare capitol al romanului este o scurtă poveste în sine. Acest roman spune povestea unui vârcolac care se transformă de …
Lois McMaster Bujold
Vânătoarea sfântă este un roman fantasy scris de Lois McMaster Bujold. Romanul a ocupat locul al patrulea în sondajul Locus pentru cel mai bun roman fantasy.
Thomas Mann
Doctor Faustus este un roman al scriitorului german Thomas Mann. A fost scris între 1943 și 1947 și publicat în Statele Unite ale Americii sub titlul „Doktor Faustus. Das Leben des deutschen Tonsetzers Adrian Leverkühn, erzählt von einem Freunde”.
Brian Herbert
Dune: Casa Harkonnen este un roman science fiction scris de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, a cărui acțiune se petrece în universul Dune creat de Frank Herbert. Este a doua carte din Preludiul Dunei, care are loc înaintea celebrului roman din 1965 al lui Herbert Dune. …
Erich Segal
Love Story este un roman adaptat de Erich Segal în 1970 după scenariul său pentru filmul omonim. Cartea a fost tradusă în limba română la Editura Univers.
Richelle Mead
Limitele Spiritului este al cincilea roman din seria Academia Vampirilor, scrisă de Richelle Mead. Varianta tradusă a fost publicată în România de Editura Leda.
Irvine Welsh
Porno este un roman scris de Irvine Welsh, publicat în anul 2002, el fiind o continuarea romanului Trainspotting care descrie viața și ce perspective au consumatorii de stuperfiante din Scoția.
Thomas Hobbes
Leviathan este lucrarea fundamentală a filozofului Thomas Hobbes. Prin această lucrare, Hobbes devine fondatorul teoriei politice a iluminismului, contractualismul. Conform acestei teorii oamenii sunt parte a unui intelegeri, prin care ei renunță la o parte din drepturile lor în …
Immanuel Kant
Critica rațiunii pure este una din lucrările cele mai importante ale lui Immanuel Kant, care cuprinde întreg spectrul filozofiei sale, opera sa capitală, în care cercetează bazele procesului de cunoaștere. Kant încearcă să integreze într-o concepție unitară cele două poziții …
Agatha Christie
Cu cărțile pe masă este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1936.
William Shakespeare
Antoniu și Cleopatra este o tragedie scrisă de William Shakespeare, devenită celebră în secolul XX prin intermediul unei serii de ecranizări. Probabil,piesa a fost săvârșită prima dată în 1607 la Teatrul Blackfriars sau Globe Theatre . Prima sa apariție printată a fost în First …
Robert A. Heinlein
Mânuitorii de zombi este un roman științifico-fantastic de Robert A. Heinlein în care agenți secreți americani se luptă cu invadatori sub formă de paraziți veniți din spațiul cosmic. Romanul a apărut inițial ca foileton în paginile revistei Galaxy Science Fiction. Tematic, …
Lois McMaster Bujold
Cioburi de onoare este un roman science fiction al autoarei Lois McMaster Bujold, primul din Saga Vorkosigan. Romanul a fost inclus în 1996 în volumul omnibus Cordelia's Honor.
Agatha Christie
O crimă anunțată este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie și publicată pentru prima dată în Marea Britanie de către Collins Crime Club în iunie 1950 și în Statele Unite ale Americii de către Dodd, Mead and Company în aceeași lună. Ediția din …
Nelson Mandela
Lungul drum spre libertate este o lucrare autobiografică scrisă de președintele sud-african Nelson Mandela, publicată în 1995 de către Mica Brown & Co.
Albert Camus
Exilul și împărăția este o colecție de șase povestiri ale scriitorului franco-algerian Albert Camus, publicată în 1957. Aceste lucrări de ficțiune acoperă întreaga varietate a existențialismului sau absurdismului, așa cum Camus însuși a insistat să i se numească ideile sale …
Isaac Asimov
Sfârșitul eternității este un roman științifico-fantastic scris de Isaac Asimov. Temele abordate în acest roman sunt foarte diferite de cele din scrierile despre roboți sau față de cele din epopeea sa spațială. Sfârșitul eternității face o analiză inteligentă a paradoxurilor …
Emile Zola
La paradisul femeilor este un roman scris de autorul francez Émile Zola şi publicat în 1883.
Edgar Rice Burroughs
Tarzan din neamul maimuţelor este un roman scris de Edgar Rice Burroughs, publicat pentru prima dată în 1914.
Richard Atwater
Pinguinii domnului Popper este o carte pentru copii scrisă de Richard și Florence Atwater, publicată în 1938.
Tobias Wolff
Viața lui Toby este un film din 1993 - ecranizare după memoriile cu același nume ale lui Tobias Wolff . A fost regizat de Michael Caton-Jones iar din distribuție fac parte Leonardo DiCaprio în rolul lui Tobias Wolff, Robert De Niro - tatăl vitreg al acestuia, Dwight Hansen și …
Margaret Weis
Dragon Wing este primul roman scris de Margaret Weis și Tracy Hickman din seria The Death Gate.
Elias Lonnrot
Kalevala este epopeea națională finlandeză, cea mai cunoscută culegere de poeme folclorice finlandeze, fiind tradusă în peste 40 de țări, între care și România. A fost alcătuită de medicul, folcloristul și filologul finlandez Elias Lönnrot. Străbătând Karelia, acesta a cules …
Orson Scott Card
Ender in Exile este un roman science fiction scris de Orson Scott Card, parte din seria Ender's Game, publicat în 11 noiembrie 2008.
William Shakespeare
Henric al V-lea este o piesă istorică scrisă de William Shakespeare cândva în anul 1599. Piesa povestește despre viața regelui Henric al V-lea al Angliei și despre Bătălia de la Azincourt.
Candace Bushnell
Totul despre sex este o carte scrisă de Candace Bushnell, pe baza unei rubrici cu același titlu, susținută de autoare în ziarul The New York Observer pe parcursul mai multor ani. Cartea a fost ecranizată într-un popular serial american și un film de lung metraj cu același …
Glen Cook
Compania Neagră este primul roman al seriei lui Glen Cook Compania Neagră.
Italo Calvino
Iubiri dificile este o antologie de povestiri de Italo Calvino publicată în 1970. Dacă Iubiri dificile sunt, în cea mai mare parte, proze despre un bărbat și o femeie care nu reușesc să comunice, autorul identifică în acest eșec nu numai un motiv de disperare, ci și un element …
Эрик-Эмманюэль Шмитт
Oscar și Tanti Roz este un roman scris de Eric-Emmanuel Schmitt, fiind cel mai citit roman al autorului, a fost adaptat de către el și pe scena, cât și pe marele ecran. Oscar este un tânăr de doar 10 ani care datorită unei boli grave trăiește într-un spital. Băiatul suferă de …
George Orwell
Zile birmaneze este un roman scris de George Orwell. A fost pentru prima oară publicat în Regatul Unit, în 1934. Este o poveste din vremea când Imperiul Britanic era aproape de desființare, iar Birmania era condusă de la Delhi, ca parte a Indiei Britanice. Personajul principal …
Sigmund Freud
Interpretarea viselor este o carte apărută la 4 noiembrie 1899 și avându-l ca autor pe celebrul psihanalist Sigmund Freud. După opinia criticului Martin Seymour-Smith, lucrarea se află în lista celor mai influente 100 cărți din istoria omenirii, iar după opinia publicației The …
Ransom Riggs
Miss Peregrine este romanul de debut al autorului american Ransom Riggs, publicat în 2011.
Sylvia Plath
Ariel este a doua carte de poezii scrisă de Sylvia Plath şi publicată în 1965, la doi ani de la sinuciderea scriitoarei.
Robert J. Sawyer
Flashforward este un roman science fiction al scriitorului canadian Robert J. Sawyer. El a stat la baza serialului de televiziune din 2009 FlashForward.
Ted Chiang
Împărțirea la zero este o culegere de povestiri science fiction scrise de Ted Chiang, apărută la Tor Books. Ea cuprinde primele opt povestiri ale lui Chiang, toate - cu excepția lui "Să-ți placă ceea ce vezi: un documentar" - fiind publicate anterior altundeva.
Ned Vizzini
It's Kind of a Funny Story este un roman din 2006 al autorului american Ned Vizzini.
Joseph Delaney
Ucenicul Vraciului de Joseph Delaney este primul volum al seriei Cronicile Wardstone. Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un băiat de 12 ani, care își face ucenicia la un vraci bătrân și aspru. Ucenicia lui este grea, dar într-o zi va deveni un vraci care alungă strigoii, …
Darren Shan
Circul ororilor este primul roman din Saga lui Darren Shan, scrisă de Darren Shan.
Agatha Christie
Crăciunul lui Poirot este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie. Face parte din seria Hercule Poirot.
Philip K. Dick
Visează androizii oi electrice? este un roman al scriitorului american Philip K. Dick. Acțiunea principală îl prezintă pe vânătorul de recompense Rick Deckard, care vânează androizi, în timp ce acțiunea secundară îl prezintă pe John Isidore, un om cu o inteligență sub medie, …
Arthur C. Clarke
Grădina din Rama este un roman de Gentry Lee și Arthur C. Clarke. Este a treia carte din seria Rama, începută de Clarke cu romanul Rendez-vous cu Rama, un mare succes în rândul cititorilor și al criticii.
Madame de La Fayette
Principesa de Cleves este un roman de dragoste din 1678, scris în limba franceză de Madame de La Fayette.
Ray Bradbury
The October Country de Ray Bradbury este o colecție de 19 povestiri macabre.
Feodor Dostoievski
Oameni sărmani este primul roman al lui Feodor Dostoievski, pe care acesta l-a scris timp de nouă luni și care a fost publicat pentru prima oară în 1846. A fost inspirat de una din povestirile scurte ale lui Nikolai Gogol. Are forma unei serii de scrisori dintre doi oameni: …
Edward Bulwer-Lytton
O lume dispărută este un roman scris în anul 1912 de Arthur Conan Doyle, despre o expediție pe un platou abrupt din America de Sud, unde supraviețuiesc animale preistorice, precum dinozauri și alte specii dispărute. Personajul profesorului Challenger a fost introdus în această …
Don Freeman
Năsturel este o carte pentru copii scrisă şi ilustrată de Don Freeman în 1968.
Agatha Christie
Pisica printre porumbei este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie apărut în anul 1959. Există și o ecranizare a acestui roman în seria Agatha Christie's Poirot.
Seth Grahame-Smith
Abraham Lincoln: Vampire Hunter este un roman de groază scris de Seth Grahame-Smith şi publicat în 2010.
Robert Munsch
Love You Forever este o carte ilustrată din 1986, scrisă de Robert Munsch și ilustrată de Sheila McGraw.
Orson Scott Card
Amintirea Pământului este prima carte din saga "Întoarcerea acasă" de Orson Scott Card, o prezentare SF a primelor sute de ani din Cartea lui Mormon.
Meg Cabot
The Princess Diaries este o serie de cărți scrise de Meg Cabot, al cărei prim volum a fost publicat în anul 2000.
Jay Anson
The Amityville Horror este o carte scrisă de Jay Anson, publicată în septembrie 1977.
Arthur Conan Doyle
Memoriile lui Sherlock Holmes este o colecție de 12 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv. Cartea originală a fost ilustrată de Sidney Paget. Acestea povestiri scurte au fost publicate inițial ca simple povestiri …
Arthur C. Clarke
Fântânile Paradisului este un roman științifico-fantastic din 1979 scris de Arthur C. Clarke, recompensat cu premiul Hugo și Nebula. Tema principală a acestui roman o reprezintă construirea în secolul al XXII-lea a unui lift spațial pe vârful unui munte de pe insula ecuatorială …
Robert A. Heinlein
Stea dublă este un roman științifico-fantastic scris de Robert A. Heinlein. A apărut în foileton în revista americană Astounding Science Fiction în lunile februarie, martie și aprilie 1956, apoi a fost publicat sub formă de carte în același an. La Worldcon-ul din 1957 a primit …
Aleksander Dumas
Vicontele de Bragelonne este al treilea și ultimul roman despre aventurile lui D’Artagnan și ale mușchetarilor, el fiind publicat în anul 1848 de Alexandre Dumas tatăl.Acest roman are 6 parti. In afara de cei 4 muschetari, il mai avem ca perjonaj principal pe Vicontele de …
Stephen King
Ceața este o nuvelă horror de Stephen King, în care orășelul Bridgton, Maine este brusc învăluit într-o ceață nefirească care ascunde monștrii supranaturali. A fost publicată prima oară ca prima și cea mai lungă povestire din antologia de literatură de groază Dark Forces. O …
Edgar Rice Burroughs
Prințesa marțiană este un roman SF/fantasy de Edgar Rice Burroughs, primul din seria Barsoom sau John Carter of Mars. Căpitanul John Carter este transportat pe planeta Marte unde trece prin numeroase aventuri. Romanul a avut 10 continuări pe parcursul următorilor 30 de ani, …
Isaac Asimov
Nemesis este un roman științifico-fantastic scris de Isaac Asimov și publicat în 1989 cu trei ani înainte de moartea scriitorului american. Romanul încercă să integreze și să interconecteze mai multe idei din romanele și povestirile sale anterioare și cele de mai târziu, …
Agatha Christie
Cortina, ultimul caz al lui Poirot este ultimul roman politist din seria ce îl are ca protagonist pe Hercule Poirot, scris de Agatha Christie. A fost publicat în anul 1975 de Collins Crime Club, în Marea Britanie și în SUA de Dodd, Mead and Company în același an, este ultima …
Agatha Christie
Crimă în Mesopotamia este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1936.
Stephen King
11/22/63 este un roman de Stephen King despre un călător în timp care încearcă să prevină asasinarea lui John F. Kennedy care a avut loc la 22 noiembrie 1963. Romanul a fost oficial anunțat pe site-ul lui Stephen King la 2 martie 2011. Un text scurt a fost distribuit online la 1 …
Agatha Christie
Întâlnire cu moartea este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1938.
Richelle Mead
Sacrificiu final este al șasealea și ultimul roman din seria Academia Vampirilor, scrisă de Richelle Mead. Varianta tradusă a fost publicată în România de Editura Leda. Rose pe fugă, acuzată de omorârea Tatianei Ivashkov, fosta regină a Moroilor. La Curte, Lissa intră în cursa …
Eric Flint
1632 este un roman științifico-fantastic de istorie alternativă scris de Eric Flint și publicat prima oară în 2000. Premisa romanului implică un mic oraș american de trei mii de Hillbilly care sunt trimiși înapoi în aprilie 1631, într-un alternativ Sfânt Imperiu Roman în timpul …
Margaret Weis
Elven Star este al doilea roman scris de Margaret Weis și Tracy Hickman din seria The Death Gate.
Joseph Conrad
Nostromo este un roman din 1904 scris de autorul polonezo-britanic Joseph Conrad, care are acțiunea în America de Sud, în republica fictivă Costaguana. Romanul a fost inițial publicat în serial în două volume din T.P.'s Weekly. În 1998, editura Modern Library l-a clasat pe locul …
Anais Nin
Delta lui Venus este titlul unei opere în proză scrisă de Anaïs Nin. Opera aparține literaturii erotice, în care titlul face aluzie la trunghiul din regiunea genitală feminină. Ea este alcătuită din 15 narațiuni erotice scurte.
Agatha Christie
Oglinda spartǎ este un roman polițist scris de autoarea britanică Agatha Christie. În Marea Britanie, a fost publicat pentru prima oară la 12 noiembrie 1962, de editura „Collins Crime Club”. În septembrie 1963, Dodd, Mead and Company o publică în Statele Unite ale Americii. …
Connie Willis
Blackout & All Clear sunt două volume care formează romanul științifico-fantastic de Connie Willis din 2010 care a câștigat premiul Nebula în 2010 și premiile Locus și Hugo în 2011. Prima parte, Blackout, a fost publicată pe 2 februarie 2010 de Spectra, iar a doua parte, All …
F. A. Hayek
Drumul către servitute este principala lucrare a lui Friedrich Hayek. În această lucrare Hayek argumentează împotriva oricărei forme de totalitarism. Cartea a fost scrisă în perioada în care Hayek era profesor la Cambridge University, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial …
Isaac Asimov
O piatră pe cer este un roman science fiction scris de Isaac Asimov. Acesta este primul roman din Seria Imperiului Galactic și din Seria Fundația - câteva capitole din seria Fundației apăruseră în reviste SF începând cu anul 1942, dar Fundația nu a fost publicată în volum decât …
Brian Herbert
Dune: Cruciada mașinilor este un roman science fiction scris de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, a cărui acțiune se petrece în universul Dune creat de Frank Herbert. Este a doua carte din Legendele Dunei, care are loc cu 10.000 de ani înaintea evenimentelor din celebra carte …
Jack London
Lupul de mare este opera scriitorului american Jack London, prima ediție fiind publicată în anul 1904. Încă de la prima ediție se dovedește un roman de mare succes.
John Scalzi
Povestea lui Zoë este un roman science fiction al scriitorului american John Scalzi. Este a patra carte din universul ''Războiul bătrânilor'' și reprezintă o relatare a acțiunii din romanul precedent, Ultima colonie, din perspectiva lui Zoë Boutin Perry.
Heinrich Böll
Onoarea pierdută a Katharinei Blum este un roman scris de Heinrich Böll și publicat în 1974. El se vrea a fi o pledoarie în favoarea democrației și a drepturilor individuale. Romanul a fost prelucrat ca piesă de teatru și libret pentru operă. De asemenea, a devenit de mai multe …
Arthur C. Clarke
Război pe Rama este un roman science fiction scris de Arthur C. Clarke și Gentry Lee. Este ultima carte din trilogia care continuă romanul lui Clarke Rendez-vous cu Rama și dezvăluie secretele ascunse în spatele enigmaticului vehicul spațial Rama. Cartea continuă acțiunea exact …
Agatha Christie
Hotelul Bertram este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie. Face parte din seria Miss Marple. A fost publicată în Marea Britanie de către Collins Crime Club pe data de 15 noiembrie 1965 și în Statele Unite ale Americii de către Dodd, Mead and …
Agatha Christie
Pericol la End House este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1932.
Agatha Christie
Petrecerea de Halloween este un roman scris de Agatha Christie.
Susan Hill
Femeia în negru este o carte scrisă de Susan Hill, publicată în 1983.
Peter F. Hamilton
Disfuncția realității este un roman science fiction scrise de Peter F. Hamilton, fiind prima carte a trilogiei Zorii nopții. A fost urmată de Alchimistul neutronic și Zeul adormit. A apărut mai întâi în Marea Britanie la Macmillan Publishers pe 26 ianuarie 1996, prima ediție …
Agatha Christie
Misterul trenului albastru este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1928. În Marea Britanie a apărut pentru prima oară la 29 martie 1928, publicat fiind de William Collins& Sons. Dodd, Mead and Company a publicat cartea în același an, în …
John Brunner
„Zanzibar” este o distopie aparținând Noului Val din science fiction, scrisă de John Brunner. Cartea a câștigat premiul Hugo pentru „cel mai bun roman” în 1969, la al 27-lea Worldcon, precum și premiul BSFA în același an și premiul Tour-Apollo în 1973.
Erich von Däniken
Amintiri despre viitor este o carte scrisă de Erich von Däniken. Cartea face o cercetare a întrebărilor neelucidate ale istoriei scrise și nescrise. Ea ridică problema unor monumente și obiecte care nu se încadrează în cronologia și istoria clasică, neputând fi realizate nici …
Kevin J. Anderson
Dune: Bătălia Corrinului este un roman science fiction scris de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, a cărui acțiune se petrece în universul Dune creat de Frank Herbert. Este a treia carte din Legendele Dunei, care are loc cu 10.000 de ani înaintea evenimentelor din celebra carte …
Richelle Mead
Tristeți de sucub este primul roman din seria Georgina Kincaid de Richelle Mead. Cartea a fost tradusă și publicată de editura Leda în România în 2010.
William Shakespeare
Măsură pentru măsură este o piesă de William Shakespeare care are de a face cu mila, justiția, adevărul și relația acestora cu mândria și smerenia. Principalele personaje sunt: Călugărul, Ducele, Isabella - o călugăriță, Claudio - fratele lui Isabella, Angelo - unul care îl …
Hans Christian Andersen
Rățușca cea urâtă este titlul unei povești scrise de autorul de literatură pentru copii Hans Christian Andersen, care are drept erou un boboc de lebădă, clocit de către o rață. Mica lebădă este considerată mai întâi urâtă de către rațe pentru neasemănarea cu bobocii lor și, cum …
Aleksander Dumas
„Regina Margot” este un roman de dragoste și aventură, publicat în anul 1845 de Alexandre Dumas tatăl. Povestea închipuită de Alexandre Dumas o are în centru pe Margareta de Valois, rămasă în istorie sub numele de „regina Margot", fiica lui Henric al II-lea și a extrem de …
Bernard Werber
Thanatonauții este un roman științifico-fantastic de Bernard Werber apărut în 1994. Cartea se ocupă cu cercetarea vieții după moarte. Thanatonauții este primul dintr-o serie de patru romane. Împreună cu Imperiul îngerilor și Nous les dieux, formează trilogia Thanatonauții. Nous …
Agatha Christie
Cei Patru Mari este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1927.
Orson Scott Card
Stăpânul cântecelor este un roman science fiction scris de Orson Scott Card. Acțiunea cărții se petrece într-un imperiu uman din viitor și este centrată în jurul lui Ansset, un băiat frumos a cărui voce perfectă are puterea de a amplifica emoțiile, făcând din el un potențial …
Raymond E. Feist
Faerie Tale este un roman fantasy al lui Raymond E. Feist, publicat prima oară în 1988. Phil Hastings și familia sa tocmai s-au mutat înapoi în orașul natal al acestuia pentru puțină liniște și pace departe de Hollywood. Dar cum descoperă fiii săi gemeni, Sean and Patrick, …
Nancy Farmer
Marea Trolilor este un roman fantastic, scris în 2004, de cîștigătoarea Newbery Honor, Nancy Farmer. Anul 793 i.Hr., într-un sat saxon în care credința creștină se întrepătrunde cu mitologia păgînă nordică. Eroul acestei noi aventuri este Jack, fiul unui fermier creștin pe care …
Peter F. Hamilton
Zeul adormit este un roman science fiction al scriitorului Peter F. Hamilton. Este a treia carte a trilogiei Zorii Nopții și încheie acțiunea începută în Disfuncția realității și Alchimistul neutronic. Lansat în Marea Britanie pe 8 octombrie 1999, a fost primul roman al lui …
Arthur Conan Doyle
Întoarcerea lui Sherlock Holmes este o colecție de 13 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv. Cartea originală a fost ilustrată de Sidney Paget. Acestea povestiri scurte au fost publicate inițial ca simple …
Christine Feehan
Dark Prince este un roman paranormal și de suspans, scris de autoarea americană Christine Feehan. Publicat în 1999, romanul este primul din seria Dark Series, care are în prezent 20 de volume.
Frank Miller
A Dame to Kill For este o serie limitată de benzi desenate care a fost publicată pentru prima dată în 1993 de către Dark Horse Comics.
John Updike
Vrăjitoarele din Eastwick este o carte din 1984, scrisă de John Updike.
Marion Zimmer Bradley
Preoteasa din Avalon este un roman scris de Marion Zimmer Bradley și finalizat postum de Diana L. Paxson. El prezintă viața Elenei, prima soție a împăratului Imperiului Roman de Apus Constantius Chlorus și mama lui Constantin cel Mare. Seria a fost începută de Bradley și a …
Carolyn J. (Carolyn Janice) Cherryh
Stația orbitală a lumii de jos este un roman science fiction al autoarei C. J. Cherryh publicat în 1981 de editura DAW Books. A câștigat Premiul Hugo în 1982, a fost nominalizat pentru Premiul Locus în același an și a fost apreciat în 1987 de către revista Locus drept unul …
Isaac Asimov
Pulbere de stele este un roman science fiction scris de Isaac Asimov. Cartea face parte din Seria Imperiul Galactic, acțiunea ei petrecându-se înaintea înființării acestuia și chiar înainte ca planeta Trantor să devină importantă. Contextul istoric al poveștii în cadrul …
Heidi Murkoff
La ce să te aştepţi când eşti însărcinată este un ghid despre sarcină, scris de Heidi Murkoff şi Sharon Mazel şi publicat în 1984.
Agatha Christie
Adversarul secret este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie.
Napoleon Hill
De la idee la bani este o carte din 1937, scrisă de Napoleon Hill.
Selma Lagerlof
Minunata călătorie a lui Nils Holgersson este o faimoasă ficțiune scrisă de către autoarea de origine suedeză, Selma Lagerlöf, publicată în două părți, în 1906 și 1907. Contextul în urma căruia s-a publicat romanul a fost o directivă a Asociației Naționale a Profesorilor în care …
Larry Niven
Protector este un roman science fiction scris de Larry Niven, a cărui acțiune se petrece în universul Spațiului Cunoscut. În 1974, romanul a fost nominalizat atât la premiul Hugo, cât și la premiul Locus. Opera aduce în prim plan o specie numită Pak, introdusă pentru prima dată …
Philip José Farmer
Vasul miraculos este un roman science fiction, al doilea din seria Lumea Fluviului creată de Philip José Farmer. O versiune mai scurtă a romanului a fost serializată în revista If cu titlul „The Felled Star” și „The Fabulous Riverboat”.
Jane Austen
Mândrie și prejudecată este unul dintre cele mai celebre romane scrise de Jane Austen. Publicat la 28 ianuarie 1813, este al doilea roman al autoarei. Într-un eseu publicat în 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume.
Margaret Weis
The Hand of Chaos este al cincilea roman scris de Margaret Weis și Tracy Hickman din seria The Death Gate.
Max Weber
Etica Protestantă și spiritul capitalismului este o lucrare de sociologia religiilor scrisă de Max Weber, apărută în Germania, în anul 1904. În cadrul acestei lucrări, Max Weber își propune să arate că etica și înțelegerea protestantă a lumii au influențat în mod pozitiv …
Margaret Weis
Serpent Mage este al patrulea roman scris de Margaret Weis și Tracy Hickman din seria The Death Gate.
Peter F. Hamilton
Alchimistul neutronic este un roman science fiction al scriitorului Peter F. Hamilton, fiind a doua carte din trilogia Zorii nopții. Romanul continuă acțiunea din Disfuncția realității și o precede pe cea din The Naked God, fiind publicat în Marea Britanie de Macmillan …
Roger Zelazny
Armele din Avalon este a doua carte a Cronicilor Amberului, scrise de Roger Zelazny. Romanul reia acțiunea exact din locul în care o lăsase volumul precedent, Nouă prinți din Amber, dar include și o recapitulare a evenimentelor anterioare.
Theodor Fontane
Effi Briest este un roman scris de autorul Theodor Fontane și pubicat în 1896.
Rudyard Kipling
Cartea junglei este o culegere de povestiri scrise de renumitul autor Rudyard Kipling, în perioada în care a trăit în Vermont. Toate povestirile fuseseră publicate anterior în reviste între anii 1893-1894. Cea mai cunoscută parte cuprinde trei povestiri despre aventurile unui …
Agatha Christie
Elefanții nu uită niciodată este un roman scris de scriitoarea britanică Agatha Christie, publicat în anul 1972.
René Descartes
Discurs asupra metodei este un tratat filozofic și autobiografic publicat de către René Descartes în 1637.
Joan D. Vinge
Regina Zăpezilor sau Regina Zăpezii este un roman science fiction/fantasy scris de Joan D. Vinge. A câștigat premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman" în 1981 și a fost nominalizat la premiul Nebula pentru "Cel mai bun roman" în 1980. Având la bază basmul Crăiasa Zăpezilor de Hans …
Beverly Cleary
Beezus şi Ramona este o carte din 1955, scrisa de Beverly Cleary.
Peter F. Hamilton
Golul visător este un roman science fiction al scriitorului britanic Peter F. Hamilton. Este prima carte din Trilogia Golului, o serie a cărei acțiune se petrece la aproximativ 1300 de ani de la evenimentele relatate în Steaua Pandorei.
Agatha Christie
Moarte în nori este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1935. Detectivul ce apare este Hercule Poirot
Orson Scott Card
Chemarea Pământului este a doua carte din saga "Întoarcerea acasă" de Orson Scott Card, o prezentare SF a primelor sute de ani din Cartea lui Mormon.
Gene Wolfe
Umbra Torționarului este un roman science-fantasy scris de Gene Wolfe. Este prima carte a romanului de patru volume Cartea Soarelui Nou. Wolfe a terminat ciorna seriei înainte de publicarea Umbrei Torționarului.
Margaret Weis
The Seventh Gate este al șaptelea roman scris de Margaret Weis și Tracy Hickman din seria The Death Gate.
Oscar Wilde
Portretul lui Dorian Gray este un roman scris de Oscar Wilde. Cartea, singurul roman terminat al lui Oscar Wilde, este astăzi una din cele mai cunoscute opere ale sale. Publicat prima dată în 1890 în revista Lippincott's, Portretul lui Dorian Gray a fost republicat în 1891, …
Philip K. Dick
Timpul dezarticulat este un roman de Philip K. Dick, publicat prima dată în volum în Statele Unite în 1959. O versiune prescurtată a fost serializată în revista britanică de science fiction New Worlds Science Fiction între decembrie 1959 și februarie 1960, sub titlul Biography …
Tracy Hickman
Into the Labyrinth este al șaselea roman scris de Margaret Weis și Tracy Hickman din seria The Death Gate.
Larry Niven
Tronul Lumii Inelare este un roman science fiction scris de Larry Niven, fiind continuarea operei sale din 1980, Inginerii Lumii Inelare. Niven a scris cartea ca substitut pentru romanul pe care îl contractase, The Ghost Ships, roman pe care nu reușise să îl scrie.
Angie Sage
Căutarea este al patrulea volum din seria de fantezie Septimus Heap de Angie Sage
Agatha Christie
Omul în costum maro este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie. Face parte din seria Hercule Poirot.
Isaac Asimov
Curenții spațiului este un roman științifico-fantastic scris de Isaac Asimov. Din punct de vedere al cronologiei interne este al doilea din Seria Imperiul Galactic, dar a fost scris ultimul. Acțiunea celor trei cărți ale seriei se petrece după ce oamenii au colonizat multe lumi …
John Cleland
Fanny Hill. Memoriile unei femei ușoare este un roman erotic de John Cleland, publicat pentru prima dată în 1748.
Trenton Lee Stewart
Misterioasa Societate Benedict este un roman scris în 2007 de scriitorul american Trenton Lee Steward.
Agatha Christie
13 la cină este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie.
Philip K. Dick
Invazia divină este un roman science fiction al scriitorului american Philip K. Dick, nominalizat la premiul BSFA. Este a doua carte din trilogia gnostică VALIS, având loc într-un viitor nedeterminat, probabil la un secol sau mai mult după VALIS. A fost intitulat iniția "Valis …
William Shakespeare
În 1610, William Shakespeare a dat formă unei folio cu numele de Poveste de iarnă, publicată pentru prima oară la 7 ani după moartea autorului, în 1623. Titlul initial, Winter's tale, este cel care se presupune a fi dat în original de celebrul dramaturg englez.
Sara Shepard
Micuţele mincinoase este prima carte din seria cu același nume, scrisă de Sara Shepard, publicată de 2006.
Agatha Christie
Conacul dintre dealuri este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1946.
Alastair Reynolds
Câinii de diamant. Zile pe Turcoaz este un volum care cuprinde două nuvele science fiction ale scriitorului Alastair Reynolds. Prima a fost publicată inițial în iulie 2001 de PS Publishing, iar cea de-a doua în septembrie 2002 Golden Gryphon Press. Evenimentele relatate în cele …
Arthur Conan Doyle
Valea terorii este cel de-al patrulea și ultimul roman polițist scris de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe detectivul Sherlock Holmes. El a fost publicat inițial sub formă de serial în revista Strand Magazine în perioada septembrie 1914 - mai 1915, apoi …
Ray Bradbury
I Sing the Body Electric este o colecție de povestiri științifico-fantastic de Ray Bradbury. Numele cărții este un rând din colecția de poezie Leaves of Grass de Walt Whitman.
Hubert Selby, Jr.
Recviem pentru un vis este un roman scris de Hubert Selby, Jr., publicat pentru prima dată în 1978.
Daniel Dominik
Lone Survivor: The Eyewitness Account of Operation Redwing and the Lost Heroes of Seal Team 10 este o carte scrisă de Marcus Luttrell cu ajutorul romancierului Patrick Robinson
Munro Leaf
The Story of Ferdinand este cea mai cunoscută lucrare scrisă de autorul american Munro Leaf.
Agatha Christie
Chiparosul trist este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1940.
Alexandre Dumas
Contele de Monte-Cristo este un roman publicat în 1844 de scriitorul francez Alexandre Dumas tatăl. Romanul povestește viața lui Édmond Dantes care a fost închis, fiind considerat informator al „Uzurpatorului”. A fost arestat de către autorități chiar în ziua logodnei sale cu …
Anais Nin
Henry și June: Din Jurnalul Dragostei (necenzurat) este primul volum din faimosul jurnal erotic al scriitoarei Anaïs Nin, care a publicat aceste jurnale în formă cenzurată începând cu anul 1966. În jurnalele ei în versiune cenzurată Anaïs a folosit alte nume decât cele reale, …
Prosper Montagné
Larousse Gastronomique este o enciclopedie de gastronomie de Prosper Montagné, publicată pentru prima dată în 1938.
Eugen Ionescu
Rinocerii, este o piesă de teatru scrisă de Eugen Ionescu în 1959. Este considerată una dintre lucrările cele mai remarcabile ale teatrului absurd. Pe durata celor trei acte, locuitorii unui mic oraș francez sunt transformați în rinoceri. Figura principală a piesei, Berenger, un …
Jules Verne
20.000 de leghe sub mări este unul dintre cele mai cunoscute romane ale lui Jules Verne, apărut între 1869-1870. Opera a fost publicată inițial sub formă serializată în Magasin d'Éducation et de Récréation între 20 martie 1869 și 20 iunie 1870, primul volum fiind publicat în …
Tim Powers
Pe ape și mai tulburi este un roman istoric, fantezie din 1987 scris de Tim Powers.
Arthur C. Clarke
Orașul și stelele este un roman science fiction de Arthur C. Clarke. Romanul este o versiune extinsă și revizuită a nuvelei sale Against the Fall of Night, publicată în 1948 în revista Startling Stories. Versiunea prezentă în roman diferă în detalii față de nuvelă, aceasta din …
Amélie Nothomb
Sabotaj din iubire - Romanul pornește de la propria experiență a autoarei Amelie Nothomb – fiică de diplomați care au locuit la Beijing, între 1972 și 1975. O carte despre nostalgia copilăriei. Trei ani, o eternitate, petrecuți în „ghetoul Sanlitun”, destinat străinilor și …
Anton Cehov
Pescărușul e prima dintre cele patru mari piese ale dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov. Piesa a fost scrisă în 1895 și a fost pentru prima dată pusă în scenă în 1896. Textul dramatizează conflictul romantic și artistic născut între 4 personaje: ingenua Nina, autoritara …
Theodor Storm
Călăreţul din negură este o nuvelă scrisă de Theodor Storm şi publicată în 1888.
Feodor Dostoievski
Umiliți și obidiți este un roman al scriitorului rus Feodor Dostoievski publicat pentru prima oară în 1861. E un roman tragic, unde protagonist este Ivan Petrovici, iar alte personaje sunt Nikolai Sergheievici Ikhmenev, Ana Andreievna, Natașa Nikolaievna și alții.
Roger Zelazny
Curțile Haosului este a cincia carte a Cronicilor Amberului, scrise de Roger Zelazny. Inițial, a fost serializată în Galaxy Science Fiction. Această carte încheie seria originală narată de Corwin. Seria care urmează începe cu Atuurile morții și îl are ca protagonist pe fiul său, …
Roger Zelazny
Semnul unicornului este a treia carte a Cronicilor Amberului, scrise de Roger Zelazny. Inițial, a fost serializată în Galaxy Science Fiction.
Kim Stanley Robinson
40 de semne de ploaie este primul roman hard-sf din trilogia "Știința în Capitală" de Kim Stanley Robinson. A fost urmat de romanele Fifty Degrees Below în 2005 și Sixty Days and Counting în 2007. Tema cărții este efectul încălzirii globale în viitorul apropiat. Personajele sunt …
Jules Verne
Mihail Strogoff este un roman de Jules Verne, apărut între 1 ianuarie și 15 decembrie 1876 în Magasin d'Éducation et de Récréation, scris special pentru vizita țarului la Paris. Cartea a primit aprobarea autorităților ruse înaintea publicării. Pentru elaborarea romanului, Jules …
Adolf Hitler
Mein Kampf este o carte scrisă de Adolf Hitler în două volume: Eine Abrechnung, publicată pe 18 iulie 1925 Die nationalsozialistische Bewegung, publicată în 1926 Eine Abrechnung este alcătuită din 12, iar Die nationalsozialistische Bewegung este alcătuită din 15 capitole. Hitler …
William Shakespeare
Titus Andronicus este o tragedie, scrisă de William Shakespeare, despre care se crede că este una dintre primele opere ale scriitorului.
Orson Scott Card
Navele Pământului este a treia carte din saga "Întoarcerea acasă" de Orson Scott Card, o prezentare SF a primelor sute de ani din Cartea lui Mormon. Cartea oferă o justificare interesantă a structurilor sociale ale triburilor de evrei din cartea Genezei, prezentând căderea …
George Lucas
Războiul stelelor: Din aventurile lui Luke Skywalker este titlul unui roman science fiction atribuit lui George Lucas, dar scris în realitate de Alan Dean Foster. Cartea, care are la bază scenariul original al lui Lucas pentru primul film Războiul stelelor, a apărut sub mai …
Ursula K. Le Guin
Lavinia este un roman din 2008 al autoarei americane Ursula K. Le Guin.
Charlotte Brontë
Jane Eyre este romanul cel mai cunoscut al scriitoarei Charlotte Brontë. A fost publicat în 1847, la Londra, de Smith, Elder & Co., cu titlul Jane Eyre. An Autobiography, sub pseudonimul "Currer Bell".
Roger Zelazny
Mâna lui Oberon este a patra carte a Cronicilor Amberului, scrise de Roger Zelazny. Inițial, a fost serializată în Galaxy Science Fiction.
Immanuel Kant
Întemeierea metafizicii moravurilor, prima contribuție a lui Immanuel Kant la filosofia morală, argumentează pentru un fundament a priori a moralității. În vreme ce Critica rațiunii pure a pus bazele ideilor autorului de ordin metafizic și epistemologic, Întemeierea metafizicii …
Wilbur Smith
Ultimul papirus este un roman publicat în 1995, scris de Wilbur Smith.
Philip José Farmer
Planul misterios este un roman science fiction, al treilea din seria Lumea Fluviului scrisă de Philip José Farmer. Titlul derivă din versurile poemului lui Sir Richard Burton, The Kasîdah of Hâjî Abdû El-Yezdî: And still the Weaver plies his loom, whose warp and woof is wretched …
Stephen King
The Green Mile este un roman în serie scris de Stephen King. Acest roman spune povestea întâlnirii dintre supraveghetorul culoarului morții Pavel Edgecombe cu John Coffey, un deținut neobișnuit, care prezintă o vindecare inexplicabilă și abilități empatice. Romanul în serie a …
Albert Cohen
Frumoasa Domnului este o carte din 1968, scrisă de Albert Cohen.
Anne Fortier
Julieta este un roman scris de autoarea daneză Anne Fortier și publicat în 2010 de editura Random House. Ulterior, drepturile asupra traducerii au fost vândute în treizeci de țări. Povestea este o versiune modernă a tragediei lui Shakespeare Romeo și Julieta, o abordare inedită …
Brian Herbert
Vânătorii Dunei este primul dintre cele două romane scrise de Brian Herbert și Kevin J. Anderson ca încheiere a seriei originale de romane Dune de Frank Herbert. Conform spuselor autorilor, romanul a fost creionat pornind de la însemnările lăsate de Frank Herbert, Hunters of …