The most popular books in Romanian; Moldavian; Moldovan
from 1001 to 1200
What books are currently the most popular and which are the all time classics? Here we present you with a mixture of those two criteria. We update this list once a month.
Connie Willis
Blackout & All Clear sunt două volume care formează romanul științifico-fantastic de Connie Willis din 2010 care a câștigat premiul Nebula în 2010 și premiile Locus și Hugo în 2011. Prima parte, Blackout, a fost publicată pe 2 februarie 2010 de Spectra, iar a doua parte, All …
Jane Austen
Mândrie și prejudecată este unul dintre cele mai celebre romane scrise de Jane Austen. Publicat la 28 ianuarie 1813, este al doilea roman al autoarei. Într-un eseu publicat în 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume.
William Shakespeare
Comedia erorilor este prima comedie jucată a lui William Shakespeare. Este bazată pe piesele lui Plautus: Menaechmi și Amphitruo. Comedia povestește istoria a două perechi a câte doi gemeni care în ambele cazuri seamănă unul cu altul și confuziile cauzate de acest …
Robert A. Heinlein
Farmer in the Sky este un roman științifico-fantastic publicat în 1953. A fost scris de Robert A. Heinlein în 1950 și a primit premiul Retro-Hugo. Romanul prezintă povestea unui adolescent care a emigrat împreună cu familia sa pe Ganymede, satelitul lui Jupiter, care este în …
Lew Wallace
Ben-Hur: O poveste despre Hristos este un roman scris de Lew Wallace, publicat în 12 noiembrie 1980.
Robert Charles Wilson
Cronoliții este un roman science fiction scris de Robert Charles Wilson. În 2002 a fost nominalizat la premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman" și a câștigat premiul memorial John W. Campbell.
Stephen King
The Green Mile este un roman în serie scris de Stephen King. Acest roman spune povestea întâlnirii dintre supraveghetorul culoarului morții Pavel Edgecombe cu John Coffey, un deținut neobișnuit, care prezintă o vindecare inexplicabilă și abilități empatice. Romanul în serie a …
Robert Ludlum
Cercul Matarese este un roman scris de Robert Ludlum şi publicat în anul 1979.
Agatha Christie
Martorul mut este un roman polițist scris de către Agatha Christie în 1937.
Agatha Christie
Secretul de la Chimneys este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1925.
Adam Smith
Avuția națiunilor, cercetare asupra naturii și cauzelor ei este opera principală a economistului și filozofului scoțian Adam Smith.
Alan Dean Foster
Ochiul minții este un roman science fiction scris de Alan Dean Foster și reprezintă o continuare a filmului Războiul stelelor și a novelizării sale, Războiul stelelor: Din aventurile lui Luke Skywalker. Acesta este primul roman al seriei Războiul stelelor publicat după lansarea …
Leopold von Sacher-Masoch
Venus înveșmântată în blănuri este un roman scris de Leopold von Sacher-Masoch şi apărut în 1870.
edited by Frederik Pohl
Dincolo de orizontul albastru este un roman science fiction al scriitorului Frederik Pohl, nominalizat la premiul Nebula în 1980 și la premiul Hugo în 1981. Cartea reprezintă continuarea romanului multilaureat Poarta, din saga Heechee.
Orson Scott Card
Din nou pe Pământ este al patrulea roman din Saga Întoarcerea acasă de Orson Scott Card, o prezentare SF a primelor sute de ani din Cartea lui Mormon. A apărut inițial în 1995 la Tor Books, iar în limba română în 2013 la Editura Nemira.
Clifford D. Simak
Halta este un roman science-fiction scris de Clifford D. Simak. Romanul a fost publicat pentru prima oară în două părți, în numerele din iunie și august 1963 ale revistei Galaxy, sub titlul Here Gather the Stars. În 1964 a câștigat Premiul Hugo pentru cel mai bun roman. În …
Greg Bear
Eternitate este un roman science fiction scris de Greg Bear. Este a doua carte din seria Calea și tratează evenimentele care au succedat deciziei de a diviza Axis City și de a abandona Calea din cartea anterioară, Eon.
Frank Herbert
Experimentul Dosadi este un roman science fiction scris de Frank Herbert. Este al doilea roman a cărui acțiune se petrece în universul Co-simțirii, creionat de Herbert în nuveleta The Tactful Saboteur și dezvoltat în Steaua și biciul.
Ursula K. Le Guin
Lumii îi spuneau pădure este un roman științifico-fantastic scris de Ursula K. Le Guin, bazat pe nuvela din 1972. Cartea face parte din Ciclul Hainish.
Philip Kerr
Akhnaton și Djinnii Captivi este prima carte a seriei Copiii lămpii fermecate scrisă de P.B. Kerr. Povestea este despre doi copii în vârstă de 12 ani care descoperă că sunt descendenții unei străvechi familii de djinni. Cartea a câștigat primul loc la „Magicul New York Times …
Charles R. Cross
Heavier Than Heaven: A Biography of Kurt Cobain este o carte biografică din 2001, scrisă de Charles R. Cross.
Agatha Christie
De ce nu i-au cerut lui Evans? este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1934.
Alastair Reynolds
Prefectul este un roman science fiction al scriitorului galez Alastair Reynolds. Este al cincilea roman din universul Revelation Space, dar acțiunea sa se petrece înaintea celor prezentate în primele patru romane. Este un roman de sine stătător, care nu conține niciun personaj …
Richelle Mead
Nopți de sucub este al doilea roman din seria Georgina Kincaid de Richelle Mead. Cartea a fost tradusă și publicată de editura Leda în România în 2011.
Roger Zelazny
Atuurile morții este prima carte a celei de-a doua serii lui Roger Zelazny Cronicile Amberului și a șasea cartea a întregii serii. Dacă prima serie a fost povestită de Corwin, aceasta este istorisită de fiul său, Merlin. Atuurile morții a câștigat premiul Locus pentru "Cel mai …
Roger Zelazny
Nemuritorul, serializat ca ...Și spune-mi Conrad, este un roman science fiction al scriitorului american Roger Zelazny. LA data publicării inițiale, a fost scurtat de editor și a apărut în două părți în The Magazine of Fantasy and Science Fiction, în octombrie și noiembrie 1965. …
Stephen King
The Green Mile este un roman în serie scris de Stephen King. Acest roman spune povestea întâlnirii dintre supraveghetorul culoarului morții Pavel Edgecombe cu John Coffey, un deținut neobișnuit, care prezintă o vindecare inexplicabilă și abilități empatice. Romanul în serie a …
Roger Zelazny
Sângele din Amber este un roman fantasy scris de Roger Zelazny. A fost nominalizat la premiul Locus, fiind a doua carte a celei de-a doua serii a Cronicilor Amberului și a șaptea carte per total. Acțiunea romanului începe la o lună după încheierea celei din volumul …
Agatha Christie
O supradoză de moarte este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1940. Romanul a fost publicat în Marea Britanie în 1940 sub titlul One, Two, Buckle My Shoe și în Statele Unite în 1941 și în 1953 cu titlurile The Patriotic Murders și, …
Hans Christian Andersen
Crăiasa Zăpezilor este un basm de Hans Christian Andersen. A fost publicat prima oară în 1845 în volumul Nye Eventyr. Første Bind. Anden Samling.
John Milton
Paradisul pierdut este un poem epic publicat în 1667 de către autorul englez John Milton. Este considerată una dintre cele mai importante cărți de limbă engleză, alături de opera lui Shakespeare. Reprezintă un dintre cele mai impunătoare creații ale literaturii universale, …
Veronica Roth
Insurgent este un roman de ficțiune pentru adulți scris de autoarea americană Veronica Roth.
Gregory Benford
Timperfect este un roman science fiction scris de Gregory Benford. Pocket Books a folosit titlul cărții pentru colecția lor SF.
Stephen King
The Green Mile este un roman în serie scris de Stephen King. Acest roman spune povestea întâlnirii dintre supraveghetorul culoarului morții Pavel Edgecombe cu John Coffey, un deținut neobișnuit, care prezintă o vindecare inexplicabilă și abilități empatice. Romanul în serie a …
Lev Tolstoi
O confesiune este o lucrare filozofică scurtă cu întrebări de religie a scriitorului rus Lev Tolstoi, distribuită pentru prima oară în Rusia în 1882. Conține notițe autobiografice despre dezvoltarea concepțiilor religioase ale scriitorului și arată căutarea răspunsului la …
Jules Verne
Cinci săptămâni în balon este un roman scris de Jules Verne în 1863. El a fost publicat în format in-18 pe 31 ianuarie 1863, iar ediție mare in-8 a fost pusă în vânzare pe 5 decembrie 1865. Acesta este unul dintre primele romane ale lui Jules Verne și conține germenii …
Rafael Sabatini
Odiseea căpitanului Blood este un roman de aventuri al autorului italian/englez Rafael Sabatini, publicat în 1922.
R. D. Blackmore
Lorna Doone este un roman scris de Richard Doddridge Blackmore, publicat în 1869.
Agatha Christie
Tragedie în trei acte este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1935.
Oscar Wilde
Portretul lui Dorian Gray este un roman scris de Oscar Wilde. Cartea, singurul roman terminat al lui Oscar Wilde, este astăzi una din cele mai cunoscute opere ale sale. Publicat prima dată în 1890 în revista Lippincott's, Portretul lui Dorian Gray a fost republicat în 1891, …
Agatha Christie
Misterul celor șapte cadrane este un roman polițist scris de către scriitoarea britanică Agatha Christie.
Anton Szandor Lavey
Biblia Satanică este o colecție de eseuri, observații și ritualuri publicată de Anton LaVey în 1969.
Orson Scott Card
Wyrm este un roman science fiction al scriitorului american Orson Scott Card, care tratează problema dorințelor, a înțelepciunii și a liberului arbitru. Card descrie o versiune a unui suflet tripartit similar celui din Republica lui Platon.
Marchizul de Sade
Cele o sută douăzeci de zile ale Sodomei sau școala libertinajului este o nuvelă scrisă în 1975 de scriitorul francez Donatien Alphonse François, Marchizul de Sade.
Philip José Farmer
Labirintul magic este un roman science fiction, al patrulea din seria Lumea Fluviului creată de Philip José Farmer. Titlul derivă din versurile poemului lui Sir Richard Burton, The Kasîdah of Hâjî Abdû El-Yezdî: Reason is Life's sole arbiter, the magic Laby'rinth's single clue: …
James M. Cain
Double Indemnity este un roman noir din 1943 scris de James M. Cain. Romanul a fost inspirat dintr-un caz real. După acest roman, Billy Wilder și Raymond Chandler au scris scenariul filmului din 1944, Asigurare de moarte. Romanul a fost publicat inițial în 1936 ca o nuvelă în 8 …
Frances Hodgson Burnett
Grădina secretă este un roman scris de Frances Hodgson Burnett.
Orson Scott Card
Născuți pe Pământ este ultimul roman din Saga Întoarcerea acasă de Orson Scott Card, o prezentare SF a primelor sute de ani din Cartea lui Mormon. Spre deosebire de precedentele patru romane, a căror acțiune avea continuitate și care conțineau același grup de personaje, această …
Rosemary Sutcliff
Acvila Legiunii a IX-a este un roman istoric de aventură pentru copii scris de autoarea britanică Rosemary Sutcliff și publicat în 1954. Acvila Legiunii a IX-a este considerat unul dintre cele mai bune romane pentru copii ale secolului XX și a fost vândut în peste un milion de …
William Shakespeare
Richard al II-lea este una din piesele de teatru ale lui William Shakespeare, numele complet fiind Viața și moartea regelui Richard al II-lea.
Bjarne Stroustrup
Limbajul de programare C++ a fost prima carte care să descrie limbajul de programare C++. A fost scrisă de creatorul limbajului, Bjarne Stroustrup, și publicată pentru prima dată în octombrie 1985.
Roger Zelazny
Semnul Haosului este un roman fantasy scris de Roger Zelazny, nominalizat la premiul Locus. Este al treilea roman din a doua serie a Cronicilor Amberului și a opta carte per total. Titlul este imaginea în oglindă a titlului celui de-al treilea roman al primei serii, Semnul …
Aleksandr Soljenițîn
Arhipelagul Gulag este o carte scrisă de Aleksandr Soljenițîn, care tratează subiectul sistemului de lagăre de concentrare și muncă silnică sovietic. Este o narațiune complexă bazată pe mărturiile martorilor oculari și pe surse primare de documentare, precum și pe propriile …
Richard Matheson
O iubire fără sfârșit este un roman din 1978, scris de Richard Matheson.
Gene Wolfe
Gheara Conciliatorului este un roman science-fantasy scris de Gene Wolfe. Este a doua carte din seria de patru volume Cartea Soarelui Nou. Cartea continuă povestea lui Severian, ucenic al Ordinului Căutătorilor Adevărului și Penitenței, descriind călătoria lui spre nord, către …
Agatha Christie
E ușor să ucizi este un roman polițist scris de scriitoarea britanică Agatha Christie în anul 1939.
Mary Shelley
Frankenstein sau un Prometheus modern este un roman al scriitoarei britanice Mary Shelley, publicat prima oară în anul 1818. Se presupune că scriitoarea s-a inspirat la crearea monstrului din roman după numele cetății Frankenstein. Romanul relatează viața tânărului elvețian …
Franca Fritz
Tunele este un roman bestseller, prima carte din seria Tunele de Roderick Gordon și Brian Williams. În română, cartea a fost tradusă de Dan Doboș și publicată pentru prima dată de editura Corint Junior.
Roger Zelazny
Cavalerul Umbrelor este un roman fantasy scris de Roger Zelazny. Este al patrulea roman din a doua serie a Cronicilor Amberului și a noua carte per total. Acțiunea cărții începe exact în locul în care s-a încheiat cea a volumului anterior, Semnul Haosului.
Robert Charles Wilson
Axa este un roman science fiction scris de Robert Charles Wilson. Este o continuare a romanului câștigător al premiului Hugo Turbion, publicat cu doi ani mai devreme. Romanul a fost nominalizat la premiul John W. Campbell în 2008. Romanul relatează evenimente care se petrec la …
William Gibson
Zero History este un roman științifico-fantastic scris de William Gibson, prima oară publicat în 2 septembrie 2010. Romanele lui Gibson Pattern Recognition, Spook Country și Zero History au fost introduse formal într-o trilogie și au loc în același univers contemporan — „mai …
Edgar Allan Poe
Aventurile lui Gordon Pym este un roman scris de Edgar Allan Poe și publicat în 1837. El este singurul roman complet scris de Edgar Allan Poe. În această operă literară este relatată povestea tânărului Arthur Gordon Pym, care a călătorit la bordul balenierei Grampus. În cursul …
Jack Ketchum
The Girl Next Door este o carte scrisă de Jack Ketchum în 1989.
Terry Brooks
Sabia lui Shannara este un roman epic fantastic din 1977 scris de autorul american de science-fiction Terry Brooks. Este prima carte din seria Original Shannara Trilogy și este urmată de romanele The Elfstones of Shannara și The Wishsong of Shannara. Inspirată de Stăpânul …
D. H. Lawrence
Amantul doamnei Chatterley este un roman scris de D. H. Lawrence și publicat în 1928. Cartea a devenit celebră pentru subiectul neconvențional: dragostea dintre un bărbat aparținând clasei muncitoare și o femeie aristocrată și mai ales datorită limbajului licențios utilizat …
Charlotte Brontë
Jane Eyre este romanul cel mai cunoscut al scriitoarei Charlotte Brontë. A fost publicat în 1847, la Londra, de Smith, Elder & Co., cu titlul Jane Eyre. An Autobiography, sub pseudonimul "Currer Bell".
Peter F. Hamilton
Disfuncția realității este un roman science fiction scrise de Peter F. Hamilton, fiind prima carte a trilogiei Zorii nopții. A fost urmată de Alchimistul neutronic și Zeul adormit. A apărut mai întâi în Marea Britanie la Macmillan Publishers pe 26 ianuarie 1996, prima ediție …
John Steinbeck
Șoareci și oameni este o nuvelă realistă de John Steinbeck, apărută în 1937. Alături de Fructele mâniei este unul dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului.
Peter F. Hamilton
Disfuncția realității este un roman science fiction scrise de Peter F. Hamilton, fiind prima carte a trilogiei Zorii nopții. A fost urmată de Alchimistul neutronic și Zeul adormit. A apărut mai întâi în Marea Britanie la Macmillan Publishers pe 26 ianuarie 1996, prima ediție …
Daniel Defoe
Robinson Crusoe este un roman scris de Daniel Defoe, publicat pentru prima dată în 1719 și este adesea considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Cartea este o autobiografie de ficțiune a presupusului autor, al cărui nume este omonim cu cel al titlului romanului, …
James Blish
Un caz de conștiință este un roman științifico-fantastic de James Blish despre un iezuit care investighează o rasă extraterestră care nu are nicio religie. Textul a fost publicat inițial în 1953 sub formă de nuvelă, care a devenit ulterior prima parte a romanului. Volumul este …
Michael Moorcock
Behold the Man este un roman science fiction scris de Michael Moorcock. Lucrarea a apărut inițial ca o nuvelă în 1966 în revista New Worlds, mai târziu Moorcock a scris o versiune extinsă, care a fost publicată prima oară în 1969 de către Allison & Busby. Titlul derivă din …
Philip K. Dick
Radio Free Albemuth este un roman distopic de Philip K. Dick, scris în 1976 și publicat postum în 1985. Inițial intitulat VALISystem A, a fost prima sa încercare de a transpune în ficțiune experiențele sale de la începutul anului 1974. Atunci când editorii săi de la Bantam i-au …
Gene Wolfe
Spada Lictorului este un roman science-fantasy scris de Gene Wolfe. Este a treia carte din seria de patru volume Cartea Soarelui Nou. Cartea continuă povestea lui Severian, ucenic al Ordinului Căutătorilor Adevărului și Penitenței, descriind viața în Thrax și fuga de …
Felix Salten
Bambi. Eine Lebensgeschichte aus dem Walde este o carte scrisă de Felix Salten, după care s-a realizat filmul de animație din 1942 al lui Disney, intitulat Bambi. Disney a produs un semi-sequel, Bambi and the Great Prince of the Forest, ce a avut premiera pe 7 februarie 2006 în …
Larry Niven
Moștenirea Heorot este un roman science fiction scris de Larry Niven, Jerry Pournelle și Steven Barnes. Cei trei au apelat la dr. Jack Cohen, expert în reproducere și fertilitate, ca și consultant științific privind ciclul de viață al grendelilor. Romanul este prima carte din …
Roger Zelazny
Prințul Haosului este un roman fantastic scris de Roger Zelazny, al zecelea din Cronicile Amberului, serie care se întinde pe o perioadă cuprinsă între anii 1970 și 1991. Volumul de față continuă acțiunea din punctul în care a fost lăsată în romanul anterior, Cavalerul Umbrelor …
John Milton
Paradisul pierdut este un poem epic publicat în 1667 de către autorul englez John Milton. Este considerată una dintre cele mai importante cărți de limbă engleză, alături de opera lui Shakespeare. Reprezintă un dintre cele mai impunătoare creații ale literaturii universale, …
Sheridan Le Fanu
Carmilla este o nuvela gotică de Joseph Thomas Sheridan Le Fanu din 1872 care prezintă povestea unei tinere femei numită Laura și a relației acesteia cu o femeie vampir numită Carmilla. Carmilla a apărut cu 25 de ani înainte de romanul Dracula de Bram Stoker.
William Gibson
Neuromantul este un roman științifico-fantastic cyberpunk din 1984 de William Gibson, primul roman din Trilogia Sprawl. Neuromantul este primul roman publicat de Gibson și a avut un mare succes atât din partea criticii cât și a cititorilor, declanșând practic mișcarea literară …
Kate Wilhelm
Unde, cândva, suave păsări cântătoare... este un roman science fiction scris de Kate Wilhelm. Fragmente din el au apărut în 1974 în Orbit 15. În 1976 a fost nominalizat la premiul Nebula, iar în 1977 a câștigat premiul Hugo pentru "Cel mai bun roman". Titlul cărții este un citat …
Richelle Mead
Vise de sucub este al treilea roman din seria Georgina Kincaid de Richelle Mead. Cartea a fost tradusă și publicată de editura Leda în România în 2011.
Philip K. Dick
Labirintul morții este un roman științifico-fantastic al scriitorului american Philip K. Dick. Ca multe dintre romanele lui Dick, el prezintă ceea ce pare a fi o planetă colonizată monotonă și aspră, explorând diferențele dintre realitate și percepție. Totuși, este una dintre …
Robert A. Heinlein
Time for the Stars este un roman științifico-fantastic scris de Robert A. Heinlein în 1956 pe baza unui experiment imaginar din 1911 din teoria relativității restrânse, cunoscut sub numele de paradoxul gemenilor, propus de fizicianul francez Paul Langevin.
E. L. Doctorow
Cartea lui Daniel este o carte din 1971, scrisă de E. L. Doctorow.
Aron Ralston
Between a Rock and a Hard Place este o carte autobiografică scrisă de Aaron Ralston și publicată în 2004.
Arthur Conan Doyle
Arhiva lui Sherlock Holmes este o colecție finală de 12 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv. Acestea povestiri scurte au fost publicate inițial ca simple povestiri în reviste în perioada 1921-1927, apoi în …
edited by Frederik Pohl
Întâlnire cu Heechee este un roman science fiction al scriitorului Frederik Pohl, fiind o continuare la Poarta și Dincolo de orizontul albastru. Acțiunea se petrece la aproximativ două decenii după cea din primul roman. Cartea a fost nominalizată la premiul Locus în 1985.
Alvin Toffler
Șocul viitorului este o carte publicată în 1970 de sociologul și futurologul american Alvin Toffler. Cartea a fost tradusă în mai multe limbi și s-a vândut în peste 6 milioane de exemplare. Termenul „Șocul viitorului”, descrie starea psihologică a persoanelor fizice, precum și a …
Ernesto Sábato
Despre eroi și morminte e romanul în care Ernesto Sábato caută, așa cum o făcuse Dostoievski cu un secol în urmă, sursa răului din om și din societate, intrând în istorie, în agitația politică și în straturile adânci ale psihologiei unor personaje bântuite de obsesii și …
Greg Egan
Scara lui Schild este un roman hard science fiction al scriitorului australian Greg Egan. Numele cărții provine de la scara lui Schild, o construcție din geometria diferențială definită de matematicianul și fizicianul Alfred Schild.
John Brunner
Oile Privesc în sus este un roman science-fiction al scriitorului britanic John Brunner. Cadrul romanului este distopic, cartea având ca subiect principal deteriorarea mediului în Statele Unite. Romanul a primit o nominalizare pentru Premiul Nebula la categoria "Cel mai bun …
Aleksander Dumas
Contele de Monte-Cristo este un roman publicat în 1844 de scriitorul francez Alexandre Dumas tatăl. Romanul povestește viața lui Édmond Dantes care a fost închis, fiind considerat informator al „Uzurpatorului”. A fost arestat de către autorități chiar în ziua logodnei sale cu …
Robert Louis Stevenson
Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde este un roman al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson, publicat pentru prima dată în 1886.
Feodor Dostoievski
Satul Stepancikovo și locuitorii săi este un roman al scriitorului rus Feodor Dostoievski publicat pentru prima dată în 1859. Aici totul se povestește din punctul de vedere al lui Serghei Aleksandrovici, dar mai apar și Egor Ilici Rostanev și Foma Fomici Opiskin.
Robert Louis Stevenson
Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde este un roman al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson, publicat pentru prima dată în 1886.
Greg Behrendt
He's Just Not That Into You este o carte de auto-îmbunătățire scrisă de Greg Behrendt și Liz Tuccillo.
Peter F. Hamilton
Alchimistul neutronic este un roman science fiction al scriitorului Peter F. Hamilton, fiind a doua carte din trilogia Zorii nopții. Romanul continuă acțiunea din Disfuncția realității și o precede pe cea din The Naked God, fiind publicat în Marea Britanie de Macmillan …
Philip K. Dick
Clanurile de pe Alpha este un roman scris de Philip K. Dick, bazat pe povestirea Shell Game publicată pentru prima dată în revista Galaxy Science Fiction.
Frank Herbert
Incidentul Isus este un roman științifico-fantastic din 1979 scris de Frank Herbert și de poetul Bill Ransom. Este al doilea roman din Universul WorShip, fiind precedat de Destination: Void și continuat de Efectul Lazăr și Factorul Ascensiune.
Gordon R. Dickson
The Dragon and The George este un roman fantastic din 1976 scris de Gordon R. Dickson, primul roman din Seria Dragon Knight. Romanul este o dezvoltare a povestirii St. Dragon and the George publicată în The Magazine of Fantasy and Science Fiction în septembrie 1957.
A. E. van Vogt
Slan este un roman științifico-fantastic scris de A. E. van Vogt precum și numele unei rase de super-ființe care apar în roman. Romanul a fost inițial serializat în revista Astounding Science Fiction. Ulterior a fost publicat în ediție hardcover în 1946 de către Arkham House, …
Henry Gray
Gray's Anatomy este un manual de anatomie umană redactat în limba engleză, scris original de către Henry Gray și ilustrat de Henry Vandyke Carter. Edițiile mai timpurii erau denumite Anatomy: Descriptive and Surgical și Gray's Anatomy: Descriptive and Applied, dar numele a fost …
Philip José Farmer
Zeii Lumii Fluviului este un roman science fiction, al cincilea și ultimul din seria Lumea Fluviului scrisă de Philip José Farmer. Cartea încheie cronicia aventurilor prin ciudata viață de apoi în care toți oamenii care au trăit vreodată sunt readuși la viață simultan de-a …
Virginia Woolf
Între acte este ultimul roman al Virginiei Woolf, apărut în 1941, la puțin timp după sinuciderea autoarei. Woolf descrie în acest roman acțiunea unei zile de vară, din 1939, înainte de începerea celui de-al doilea război mondial, când locuitorii unui mic orășel de câmpie, …
Isaac Asimov
Povestiri cu roboți este o culegere povestiri a lui Isaac Asimov. Ediția originală cartonată includea opt povestiri, precum și două romane în care apare detectivul Elijah Baley, Cavernele de oțel și Soarele gol, dar unele ediții broșate au cuprins doar povestirile, la fel ca și …
Gregory Benford
Teama Fundației este un roman science fiction scris de Gregory Benford, a cărui acțiune se petrece în universul Fundației creat de Isaac Asimov. Este prima carte a celei de-a doua trilogii a Fundației, scrisă după moartea lui Asimov de trei autori și autorizată de patrimoniul …
Norman Mailer
Castelul din pădure este ultimul roman al scriitorului Norman Mailer, publicat în anul morții, 2007. În roman este relatată povestea copilăriei lui Adolf Hitler, văzută prin ochii lui Dieter, un demon trimis pentru a-l direcționa pe calea sa distructivă. Romanul explorează ideea …
Bruce Sterling
Schismatrix este un roman științifico-fantastic de Bruce Sterling, publicat în 1985. Este considerat unul dintre cele mai vechi și importante lucrări scrise în genul cyberpunk. A fost nominalizat pentru premiul Nebula în același an la categoria „Cel mai bun roman”.
Mark Twain
Aventurile lui Huckleberry Finn este un roman scris de Mark Twain. A apărut mai întâi în Anglia, apoi în Statele Unite.
William Shakespeare
Totul e bine când se termină cu bine este o comedie de William Shakespeare scrisă între anii 1604 si 1605. Mai puțin cunoscută, aceasta este considerată una dintre piesele-problemă ale lui Shakespeare, în special din cauza dificultății de a fi categorizate după gen. Intriga …
William Shakespeare
Coriolan este o tragedie scrisă de William Shakespeare între 1605 și 1608, inspirată din viața lui Gaius Marcius Coriolanus, un general roman care a trăit în secolul al V-lea î.Hr.. Mult mai târziu, în 1807, Beethoven a scris pentru această piesă de teatru Uvertura Coriolan op. …
John Rawls
A Theory of Justice este o lucrare de filosofie politică scrisă de John Rawls. Cartea a apărut pentru prima dată în 1971 și expune concepția "dreptății ca echitate", după cum a numit-o autorul ei. În A Theory of Justice, Rawls își propune să găsească principiile de bază ale unei …
Victor Hugo
Mizerabilii este cel mai celebru roman al lui Victor Hugo – roman pe care scriitorul l-a terminat în 1862, în timp ce se afla în exil. Mizerabilii este considerat drept una dintre capodoperele umanității, precum și o adevărată frescă socială.
Hans Christian Andersen
Mica sirena este o bine-cunoscută poveste a scriitorului danez Hans Christian Andersen, despre o sirenă care se jertfește pentru iubirea vieții sale. Ea era fiica zeului Neptun. Într-o zi ea se ridică la suprafața apei, vede o corabie frumos amenajată și se hotărăște să se …
Jerome K. Jerome
Trei într-o barcă este un roman satiric scris de Jerome K. Jerome și publicat în 1889. Acesta este cel mai celebru roman al autorului, fiind o continuare a romanului Trei pe două biciclete.
Louisa May Alcott
Cele patru fiice ale doctorului March sau Micuțele doamne este un roman de Louisa May Alcott.
Christopher Paolini
Moștenirea este a patra și ultima carte din ciclul Moștenirea scris de autorul american Christopher Paolini. Ciclul Moștenirea s-a dorit inițial o trilogie, dar Paolini a declarat că, în timp ce scria, volumul Brisingr a crescut în dimensiuni și a fost nevoie să îl împartă în …
Louise Hay
Poți să-ți vindeci viața este o carte scrisă de Louise L. Hay, publicată în 1984.
William Shakespeare
Zadarnicile chinuri ale dragostei este una din comediile timpurii ale lui William Shakespeare scrisă pe la 1594-1596 și publicată pentru prima oară în 1598. Personajele piesei sunt: Ferdinand, regele Navarrei, prințesa Franței, Berowne, Longaville și Dumaine - cei trei lorzi, …
Joseph Delaney
Bătălia Vraciului este a patra carte din seria Cronicile Wardstone. În aceastǎ carte Tom, Alice și Vraciul cǎlǎtoresc spre Pendle pentru a lua înapoi cuferele mamei lui Tom și pentru a opri sǎrbǎtoarea de Lammas a vrǎjitoarelor menit sǎ-l aducǎ pe Necurat înapoi în …
John Brunner
Călător pe unda de șoc este un roman science fiction scris de John Brunner, celebru pentru folosirea calculatorului de către erou pentru a scăpa de urmărire într-un viitor distopic și pentru inventarea termenului de "vierme" pentru a descrie un program care se autopropagă …
Marion Zimmer Bradley
Străbunii Avalonului este un roman de fantezie istorică scris de Diana L. Paxson și bazat pe o idee a scriitoarei Marion Zimmer Bradley. Cartea reprezintă unul dintre cele 7 preludii ale popularului roman fantasy scris de Bradley, Negurile. Personajele cărții au apărut anterior …
Muriel Spark
Memento Mori este un roman scris de către autorul scoțian Muriel Spark publicat în 1959.
Mark Twain
Aventurile lui Huckleberry Finn este un roman scris de Mark Twain. A apărut mai întâi în Anglia, apoi în Statele Unite.
T.S. Eliot
Țara pierdută, The Waste Land este titlul unui poem epic de T.S. Eliot.
H. G. Wells
Primii oameni în Lună este un roman științifico-fantastic din 1901 scris de H. G. Wells.
Peter F. Hamilton
Alchimistul neutronic este un roman science fiction al scriitorului Peter F. Hamilton, fiind a doua carte din trilogia Zorii nopții. Romanul continuă acțiunea din Disfuncția realității și o precede pe cea din The Naked God, fiind publicat în Marea Britanie de Macmillan …
Barbara Taylor Bradford
Prețul succesului este un roman de Barbara Taylor Bradford, publicat în 1979.
Carl von Clausewitz
Despre război este o carte de strategie militară scrisă de Carl von Clausewitz.
Lewis Carroll
Alice în Țara Minunilor este o carte scrisă de autorul britanic Lewis Carroll în 1865.
Louisa May Alcott
Cele patru fiice ale doctorului March sau Micuțele doamne este un roman de Louisa May Alcott.
Peter F. Hamilton
Zeul adormit este un roman science fiction al scriitorului Peter F. Hamilton. Este a treia carte a trilogiei Zorii Nopții și încheie acțiunea începută în Disfuncția realității și Alchimistul neutronic. Lansat în Marea Britanie pe 8 octombrie 1999, a fost primul roman al lui …
Aleksander Dumas
Contele de Monte-Cristo este un roman publicat în 1844 de scriitorul francez Alexandre Dumas tatăl. Romanul povestește viața lui Édmond Dantes care a fost închis, fiind considerat informator al „Uzurpatorului”. A fost arestat de către autorități chiar în ziua logodnei sale cu …
Frank Herbert
Steaua și biciul este un roman științifico-fantastic de Frank Herbert publicat prima oară în 1970. Este primul roman din seria Universul ConSentiency care a început cu povestirea The Tactful Saboteur. În română a fost publicat în anul 1994 la Editura Loreley. În acest roman avem …
Ursula K. Le Guin
Roza vânturilor este o culegere de povestiri scrisă de Ursula K. Le Guin. Organizată în secțiuni pe tema direcției, nu este atât de legată de busolă cum implică titlul. În 1983 a câștigat premiul Locus pentru "Cea mai bună antologie de autor". Din prefața cărții „Denumind …
Jack Finney
The Body Snatchers este un roman științifico-fantastic din 1955 scris de Jack Finney, inițial serializat în 1954 în Colliers Magazine.
Platon
Dialogul Theaitetos aparține perioadei de bătrânețe a evoluției platonismului alături de Parmenide, Sofistul, Omul politic, Timaios, Critias, Philebos, Legile. Se poate afirma că odată cu acest dialog, Platon trece de la gândirea de tip matematic la gândirea de tip dialectic. În …
Ursula K. Le Guin
Lumea lui Rocannon este primul roman al scriitoarei americane Ursula K. Le Guin. A fost publicat în 1966 de editura Ace într-un volum dublu, împreună cu The Kar-Chee Reign a lui Avram Davidson. Deși este una dintre cărțile aparținând universului Hainish, narațiunea conține o …