מכתב אל האב
Blurb
מכתב אל האב, הוא מכתב שכתב פרנץ קפקא לאביו הרמן בחודש נובמבר 1919, כדי לנסות ולשפר את מערכת היחסים הטעונה ביניהם. במכתב זה מגולל קפקא את תחושותיו כלפי אביו המנוסחות כמעין כתב תביעה ספרותי המשתרע על פני 103 עמודים בכתב ידו. הוא נערך על ידי מקס ברוד ופורסם לראשונה בשנת 1953. המכתב תורגם לשפות רבות, ביניהן לעברית, ויצא לאור הן כספר עצמאי והן כקובץ בתוך אוספים של כתבי קפקא. מכתב זה זכה לניתוחים רבים והוא נלמד באוניברסיטאות כחלק מהבנת יצירתו הכוללת של קפקא. אילנה המרמן באחרית דבר לספר היונה שעל הגג, בו מופיע המכתב, כותבת כי הוא מכיל את המוטיבים המרכזיים בלב יצירתו של קפקא: "הוא מן הכתבים היותר חושפניים, היותר משמעותיים ושלמים של הכתיבה האישית והפרטית של קפקא... זהו פתח נפלא להציץ דרכו אל עולמו ואמנותו של הסופר" .על פי מקס ברוד, מכתב זה לא הגיע מעולם ליעדו. קפקא מסר את המכתב לאמו, כדי שתעבירו הלאה לאביו, אך היא החזירה אותו אליו, מתוך ידיעה ברורה, כי אביו עלול לפרש מכתב זה שלא כהלכה.
Member Reviews Write your own review
Tetosonico
El tipo se tenia que haber suicidado en el primer parrafo del libro
Be the first person to review
Andredemetrio
Good book!
Be the first person to review
Lt.barros
É um livro ótimo. Impossível parar de ler
Be the first person to review
Mandavi
Wie Kafkas Freund im Nachwort schreibt, wird das Verhältnis zwischen Vater und Sohn wohl überspitzt dargestellt. Aber ich meine, nicht wenige Söhne hatten in ihrer Kindheit oder Jugend ähnliche Gefühle oder haben manches erlebt, was Kafka beschreibt. Ob so ein Brief hilfreich für die zwei gewirkt hätte, sei dahingestellt - die Mutter hat den Brief ja letztendlich nicht an den Vater weitergegeben. Vielleicht sollten gerade Väter dieses Buch lesen und sich ihrer eigenen Jugend entsinnen.
Be the first person to review
Leseschwaeche
In der Top 3 meiner Lieblingsbücher. Für mich auch sehr spannend, wie sich die "Beziehung" zu dem Buch in verschiedenen Lebenssituationen ändert, wenn man es erneut liest.
Be the first person to review
Mandavi
So wirklich gefesselt hat mich die Story nicht. Warum auch immer, ich konnte mich jedenfalls nicht in Gregor hineinversetzen und seine Empfindungen nachfühlen. Anscheinend geht es da vielen anders.
Be the first person to review