The most popular books in Romanian; Moldavian; Moldovan
from 1401 to 1600
What books are currently the most popular and which are the all time classics? Here we present you with a mixture of those two criteria. We update this list once a month.
Platon
Parmenide este unul din cele mai subtile dar și mai contradictorii dialoguri platonice. Cuprinsul dialogului tratează în prima parte verosimilitatea presupunerii existenței 'formelor în sine', iar partea a doua analizează consecințele presupunerii existenței 'Unului' sau ale …
Thomas Perry
Tăcerea mieilor este un roman scris de Thomas Harris și publicat pentru prima dată în 1988.
Thomas M. Disch
334 este un roman științifico-fantastic de Thomas M. Disch, prima oară publicat în 1972 de MacGibbon & Kee. Este o privire distopică asupra vieții de zi cu zi din New York în jurul anului 2025. Cele mai multe personaje din roman trăiesc într-o uriașă construcție aflată la …
Mary Shelley
Frankenstein sau un Prometheus modern este un roman al scriitoarei britanice Mary Shelley, publicat prima oară în anul 1818. Se presupune că scriitoarea s-a inspirat la crearea monstrului din roman după numele cetății Frankenstein. Romanul relatează viața tânărului elvețian …
Jules Verne
Aventurile unui chinez în China este un roman de Jules Verne apărut în 1879. El a fost serializat în Le Temps între 2 iulie și 7 august același an, fiind publicat în volum pe 11 august.
Eugen Ionescu
Cântăreața cheală este titlul unei piese de teatru scrisă în franceză de Eugen Ionescu. Piesa, afiliată curentului dramatic al teatrului absurdului, înfățișează perfect degenerararea rasei umane și a relațiilor dintre oameni. Considerată de unii ca fiind genială, piesa este …
Michael A. Stackpole
Atlasul secret este un roman fantasy scris de Michael A. Stackpole, primul din trilogia Marile descoperiri, serie care prezintă un univers în care o cultură similară celei chinezești descoperă un nou continent spre răsărit, populat de un popor similar celui mayaș. Într-un cadru …
Lev Tolstoi
Cuponul falsificat este o nuvelă în două părți a scriitorului rus Lev Tolstoi publicată postum. La început se povestește despre un băiat care modifică un cupon ca să-i crească valoarea, iar apoi asta duce la declanșarea unei serii de evenimente.
William Shakespeare
. Hamlet este una dintre capodoperele lui William Shakespeare. Deși prima reprezentație datează din jurul anului 1600, textul tragediei a fost publicat pentru prima oară doar în 1603. Din această tragedie provine tirada filozofică: „a fi, sau a nu fi, aceasta e întrebarea”, …
George R. R. Martin
Regii nisipurilor este o culegere de povestiri science fiction, horror și fantasy a scriitorului George R. R. Martin. Câștigătoare a numeroase premii, nuvela care dă titlul antologiei tratează problematica unor 'animale de companie' extraterestre, insectoide, militariste, care …
Octave Mirbeau
Jurnalul unei cameriste este un roman scris de Octave Mirbeau și publicat în 1900, la sfârșitul afacerii Dreyfus. În acest roman, Mirbeau stigmatizează sclavajul modern la care sunt supuși slujitorii și dezvăluie dedesubturile deocheate ale burgheziei. Personajele sunt observate …
Herbert George Wells
În zilele cometei este un roman science fiction scris de H. G. Wells, publicat pentru prima dată în 1906.
Ionel Teodoreanu
La Medeleni este un roman al scriitorului Ionel Teodoreanu a cărui acțiune se petrece în satul Medeleni din județul Iași de astăzi.
Jules Verne
Robur Cuceritorul este un roman de Jules Verne apărut între 29 iunie și 18 august 1886 în Journal des Débats politiques et littéraires. Continuarea sa, Stăpânul lumii, a fost publicată în 1904. Acțiunea este construită în jurul aceleiași tematici prezente și în 20.000 de leghe …
Karl Marx
Manifestul Partidului Comunist, denumit și Manifestul Comunist, este una din cele mai importante scrieri politice din istorie. A fost scris de Karl Marx și Friedrich Engels, și publicat pentru prima oară la Londra, în 21 februarie 1848. În manifest sunt descrise scopurile și …
Jules Verne
Farul de la capătul lumii este un roman scris de Jules Verne și publicat în 1905.
Alexander Key
Escape to Witch Mountain este un roman științifico-fantastic scris de Alexander H. Key în 1968.
Charles Dickens
Marile speranțe este un roman din 1860 - 1861 scris de Charles Dickens, scriitor englez. Acțiunea romanului urmărește evenimentele ce i se întâmplă unui băiat în timpul maturizării sale.
Poul Anderson
Operațiunea Haos este un roman science fiction și fantasy scris de Poul Anderson, bazat pe o istorie alternativă a Pământului, care în acest volum este numit Midgard. Romanul este format dintr-o serie de povestiri scrise anterior de Anderson și publicate în The Magazine of …
Edgar Allan Poe
„Scrisoarea furată” este o povestire a scriitorului american Edgar Allan Poe. Ea este ultima dintre cele trei povestiri polițiste cu detectivul ficțional C. Auguste Dupin, celelalte două fiind „Crimele din Rue Morgue” și „Misterul lui Marie Rogêt”. Aceste povestiri sunt …
Edgar Allan Poe
„Pisica neagră” este o povestire a scriitorului american Edgar Allan Poe. Ea a fost publicată în ediția din 19 august 1843 a ziarului The Saturday Evening Post. Aceasta este un studiu al psihologiei vinovăției, asociat de multe ori în analiză cu povestirea „Inima care-și spune …
Stephenie Meyer
Amurg este un roman despre vampiri pentru tineri, scris de autoarea Stephenie Meyer, fiind publicat pentru prima oară în SUA în 2005,iar în România în luna mai a anului 2008. Este prima carte din seria Amurg iar acțiunea ne este prezentată prin prisma unei fete de 17 ani, care …
Donald E. Knuth
„Arta programării calculatoarelor”, în engleză în original: "The Art of Computer Programming", este una dintre cele mai faimoase cărți din domeniul informaticii, scrisă de Donald E. Knuth, carte ce se ocupă de toate genurile de algoritmi cu demonstrații matematice riguroase. Din …
Katherine Kurtz
Noaptea vrăjitoarelor este un roman fantasy scris de Katherine Kurtz, publicat pentru prima dată în ediție paperback de Ballantine Books în decembrie 1983. Prima ediție hardcover a fost lansată de Severn House în 1986.
Giovanni Boccaccio
Decameronul este o colecție de o sută de nuvele, scrisă între 1349 și 1351 de Giovanni Boccaccio, un scriitor italian. Este o operă medievală alegorică, cunoscută pentru povestile sale despre iubire, care apare sub toate aspectele sale, de la punctul de vedere erotic până la cel …
Arthur Conan Doyle
Întoarcerea lui Sherlock Holmes este o colecție de 13 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv. Cartea originală a fost ilustrată de Sidney Paget. Acestea povestiri scurte au fost publicate inițial ca simple …
Jean-Marie Gustave Le Clézio
Étoile errante, este un roman în limba franceză a scriitorului Jean-Marie Gustave Le Clézio, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură. Romanul a fost publicat prima dată în 15 mai 1992 la editura Gallimard.
Alphonse Daudet
Tartarin din Tarascon este un roman din 1872 scris de autorul francez Alphonse Daudet.
Herbert George Wells
Tono Bungay este un roman realist semi-autobiografic scris de H. G. Wells și publicat în 1909. Acesta a fost numit "fără îndoială, cartea sa cea mai artistică." Este considerat, de către mulți critici britanici, ca fiind cel mai bun roman al lui Wells. Autorul spune că acesta …
Jules Verne
Goana după meteor este un roman scris de Jules Verne. Romanul a fost scris în 1901, dar a fost publicat în 1908, după moartea autorului, fiind unul dintre cele 7 romane postume care au fost modificate semnificativ de fiul romancierului, Michel Verne.
Mary Shelley
Frankenstein sau un Prometheus modern este un roman al scriitoarei britanice Mary Shelley, publicat prima oară în anul 1818. Se presupune că scriitoarea s-a inspirat la crearea monstrului din roman după numele cetății Frankenstein. Romanul relatează viața tânărului elvețian …
Marshall McLuhan
Galaxia Gutenberg este o carte din 1962 scrisă de Marshall McLuhan.
Lewis Carroll
Alice în Țara Minunilor este o carte scrisă de autorul britanic Lewis Carroll în 1865.
Richard Matheson
I Am Legend este un roman de groază din 1954 scris de autorul american Richard Matheson. A influențat foarte mult dezvoltarea genului zombie în ficțiune și a popularizat conceptul de apocalipsă a întregii lumi ca urmare a unei boli. Romanul a avut un mare succes și a fost …
Edgar Allan Poe
„Masca Morții Roșii” este o povestire a scriitorului american Edgar Allan Poe. Povestirea relatează încercările prințului Prospero de a evita o periculoasă ciumă, boală cunoscută ca Moartea Roșie, prin izolarea lui într-o mănăstire. El, împreună cu mulți alți nobili bogați, …
Wilhelm Grimm
Hänsel și Gretel este un basm adaptat și publicat de Frații Grimm.
Robert Louis Stevenson
Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde este un roman al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson, publicat pentru prima dată în 1886.
George Bernard Shaw
Pigmalion, conform originalului din engleză, Pygmalion, este o piesă de teatru scrisă de dramaturgul irlandez George Bernard Shaw în anul 1914.
Jules Verne
Hector Servadac este un roman de Jules Verne, apărut în Magasin d'Éducation et de Récréation între 1 ianuarie și 15 decembrie 1877 și publicat apoi în volum în același an de Editura Jules Hetzel în seria de romane de aventuri Voyages extraordinaires.
Henryk Sienkiewicz
Potopul este un roman istoric scris de autorul polonez Henryk Sienkiewicz.
Eric Flint
1824: The Arkansas War este un roman scris de Eric Flint din 2006.
Jules Verne
800 de leghe pe Amazon este un roman de Jules Verne apărut sub formă de foileton în Magasin d'éducation et de récréation între 1 ianuarie și 1 decembrie de 1881 și apoi în format in-18.
Clive Staples Lewis
Şifonierul, Leul şi Vrăjitoarea este o carte scrisă de C. S. Lewis, publicată de Geoffrey Bles în 1950.
Isaac Asimov
Magie: Colecția definitivă de povestiri fantastice este o culegere de povestiri și eseuri scrise de Isaac Asimov - toate aparținând genului fantasy - lansată după moartea autorului.
A. E. van Vogt
Cartea lui Ptath este un roman științifico-fantastic scris de A. E. van Vogt. A fost prima oară publicată sub formă de carte în 1947 de Fantasy Press într-o ediție de 3021 de exemplare. Romanul a fost serializat în revista Unknown din octombrie 1943. Cartea a mai apărut sub …
John Locke
Al doilea tratat despre cârmuire este o lucrare de filosofie politică scrisă de John Locke şi publicată în 1689.
Imre Madách
Tragedia omului este un poem cosmogonic scris de autorul maghiar Imre Madách şi publicat pentru prima dată în 1861.
Henry Fielding
Istoria lui Tom Jones, un copil abandonat, sau adesea doar Tom Jones este un roman comic scris de Henry Fielding. A fost publicat în 1749, cucerind imediat o popularitate deosebită și a inspirat de-a lungul timpului numeroase adaptări, pe scenă și mai apoi, pe ecran, incluzând …
James Redfield
Profeţiile de la Celestine este un roman scris de James Redfield, publicat în 1993.
James Redfield
Profeţiile de la Celestine este un roman scris de James Redfield, publicat în 1993.
A. E. van Vogt
Imperiul atomului este un roman științifico-fantastic scris de A. E. van Vogt. A fost publicat prima oară în 1957 de către Shasta Publishers într-un tiraj de 2.000 exemplare. Romanul se bazează pe primele cinci povestiri ale Zeilor publicate de Vogt în revista Astounding. …
Lesl?a Newman
Hachikō Waits este o carte pentru copii din 2004, scrisă de Lesléa Newman.
A. E. van Vogt
Făuritorii de arme este un roman science fiction scris de A. E. van Vogt. Inițial, romanul a fost serializat în Astounding Science Fiction între februarie și aprilie 1943. A apărut în volum în 1947, într-un tiraj de 1.000 de exemplare. În 1952 a fost revizuită, toate edițiile …
Lev Tolstoi
„Ce este arta?” este un eseu elaborat în anul 1897 de scriitorul rus Lev Nikolaevici Tolsoi, în care acesta pledează împotriva numeroaselor teorii estetice, care definesc arta din punctul de vedere al teoriei relațiilor, al adevărului și în special – al frumuseții. După părerea …
Lobsang Rampa
"Al treilea ochi" este cartea de debut a scriitorului Lobsang Rampa, publicată în 1956 în Marea Britanie.
William Shakespeare
Macbeth este o tragedie scrisă de William Shakespeare în anul 1606. Prima reprezentație atestată a avut loc în aprilie 1611, la teatrul Globe. Personajele reale care au inspirat această piesă sunt regii Macbeth, Duff și Duncan menționați în cronicile Holinshed. De-a lungul …
A. E. van Vogt
Destinația Univers este a doua culegere de povestiri science fiction a lui A. E. van Vogt, publicată în format hardcover de către Pellegrini & Cudahy și republicată în mod repetat în următorii 25 de ani în format paperback de către trei editori diferiți. Prima ediție …
Thomas Harris
Dragonul roșu este un roman al scriitorului Thomas Harris, publicat pentru prima dată în 1981.
Gordon R. Dickson
The Dragon Knight este al doilea roman fantastic din Seria Dragon Knight de Gordon R. Dickson. Romanul începe la 5 luni după bătălia de la Loathly Tower descrisă în The Dragon and the George. The Dragon Knight a fost publicat pentru prima oară de Tor Books în 1990.
Michael Moorcock
Amiralul văzduhului este un roman science fiction de istorie alternativă scris de Michael Moorcock. El prezintă aventurile lui Oswald Bastable, un soldat edwardian cantonat în India, care ajunge într-un univers paralel în care Primul Război Mondial nu a avut loc. Romanul face …
Edgar Allan Poe
„Cărăbușul de aur” este o povestire a scriitorului american Edgar Allan Poe. Petrecută pe Sullivan's Island din statul Carolina de Sud, povestirea relatează o întâmplare a lui William Legrand, după ce acesta a fost mușcat de un cărăbuș de culoare aurie. Servitorul său, Jupiter, …
John Brunner
Orbită periculoasă este un roman science fiction scris de John Brunner. Cartea, al cărei stil narativ și viziune distopică sunt similare romanului publicat în anul precedent, Zanzibar, are exact 100 de capitole, unele cu o lungime de câteva pagini, altele conținând doar o parte …
Stephen King
Un copil capabil este o povestire de Stephen King. Este inclusă în colecția Anotimpuri diferite, a doua colecție de povestiri a lui King.
Poul Anderson
Coridoarele timpului este un roman științifico-fantastic al scriitorului Poul Anderson. Deși titlul sugerează o legătură cu celebra serie a acestuia Patrula timpului, romanul nu face parte din aceasta și tratează problematica temporală dintr-o altă perspectivă.
Robert Todd Carroll
Dicționarul scepticului este o colecție de eseuri sceptice și de referințe scrise de Robert Todd Carroll, publicat pe site-ul său skepdic.com și într-o carte tipărită. Site-ul skepdic.com a fost lansat în 1994 și cartea a fost publicată în 2003 cu aproape 400 de articole. …
Frances Hodgson Burnett
Mica Prințesă este un roman pentru copii scris de Frances Hodgson Burnett.
Bram Stoker
Dracula este titlul unui roman scris în anul 1897 de autorul irlandez Bram Stoker. Personajul principal al romanului este contele Dracula, devenit unul dintre cei mai renumiți vampiri din literatură. Bram Stoker l-a folosit pe Vlad Țepeș ca sursă de inspirație pentru romanul …
Isaac Asimov
Civilizații extraterestre este o carte de popularizare a științei scrisă de Isaac Asimov în 1979.
Poul Anderson
Orion va răsări este un roman science fiction scris de Poul Anderson cu acțiunea stabilită după un război devastator care a împins înapoi nivelul tehnologic al omenirii.
Lyman Frank Baum
Vrăjitorul din Oz este un roman pentru copii scris de autorul L. Frank Baum având ilustrații originale de W. W. Denslow. A apărut prima oară la editura George M. Hill Company din Chicago la 17 mai 1900, fiind retipărită de nenumărate ori, în engleză mai ales sub titlul The …
Aleksandr Pușkin
Dubrovski este un roman neterminat al scriitorului rus Aleksandr Pușkin, început în 1932. Pușkin a început acest roman în octombrie 1832. Ultimul capitol al romanului, rămas neterminat, a fost scris la începutul anului 1833. Romanul a fost publicat prima dată sub titlul …
Vincent Cronin
Napoleon este o biografie a lui Napoleon Bonaparte scrisă în 1972 de Vincent Cronin.
Robert Louis Stevenson
Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde este un roman al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson, publicat pentru prima dată în 1886.
John W. Campbell
Cine-i acolo ? este o nuvelă științifico-fantastică scrisă de John W. Campbell, Jr. sub pseudonimul Don A. Stuart și publicată în august 1938 în revista Astounding Stories. Povestirea Cine-i acolo ? a apărut în Anticipația CPSF, nr. 481-482.
Lev Tolstoi
Război și pace este un roman scris de Lev Nikolaevici Tolstoi, publicat pentru prima dată între anii 1865-1869. Concentrându-se asupra membrilor a două familii importante, Bolkonski și Rostov, „Război și pace” folosește istoriile lor individuale pentru a portretiza Rusia în …
Andrew Morton
Tom Cruise: An Unauthorised Biography este o biografie a actorului Tom Cruise, scrisă de Andrew Morton şi publicată în 2008.
Michael Crichton
Lumea Pierdută este un roman techno-thriller scris de Michael Crichton și publicat în 1995 de Alfred A. Knopf, continuarea romanului Jurassic Park. Romanul a apărut și în limba română, la editura Fahrenheit, în 1997, în traducerea lui Mihai Samoilă. Ca și în romanul cu același …
Arthur Conan Doyle
Întoarcerea lui Sherlock Holmes este o colecție de 13 povestiri polițiste scrise de Sir Arthur Conan Doyle și avându-l în rolul principal pe faimosul detectiv. Cartea originală a fost ilustrată de Sidney Paget. Acestea povestiri scurte au fost publicate inițial ca simple …
Johan Huizinga
Homo Ludens este o carte scrisă de istoricul, profesorul şi eseistul olandez Johan Huizinga în anul 1938.
Jules Verne
O fantezie a doctorului Ox este o nuvelă umoristică scrisă de Jules Verne în 1874. A fost publicată în colecția Doctorul Ox, alături de alte povestiri mult mai vechi, unele datând de la începutul carierei lui Jules Verne.
Meg Cabot
The Princess Diaries este o serie de cărți scrise de Meg Cabot, al cărei prim volum a fost publicat în anul 2000.
Frances Hodgson Burnett
Grădina secretă este un roman scris de Frances Hodgson Burnett.
Isaac Asimov
Perioada Campbell este o antologie de povestiri science fiction aparținând lui Isaac Asimov. Ea cuprinde texte scrise în perioada de început a carierei literare a autorului, când acesta a fost îndrumat de John W. Campbell, care l-a publicat și promovat în cadrul revistei sale …
Prosper Mérimée
Colomba este o nuvelă romantică de Prosper Mérimée, publicată în revista Revue des deux Mondes la data de 1 iulie 1840 și ulterior în 1841 de Magen et Comon. Nuvela urmărește o vendetta între familiile della Rebbia și Barricini din Pietranera, Corsica, după întoarcerea de pe …
Johann Wolfgang von Goethe
Suferințele tânărului Werther este un roman cu cheie romantic de Johann Wolfgang von Goethe apărut în 1774. Este una dintre operele reprezentative ale mișcării literare Sturm und Drang.
Michael Bishop
No Enemy But Time este un roman science fiction de Michael Bishop prima oară publicat în 1982. A câștigat Premiul Nebula pentru cel mai bun roman în 1982 și a fost nominalizat în 1983 la Premiul John W. Campbell Memorial. Scriitorul scoțian David Pringle a inclus romanul în …
Jerry Spinelli
Copila Stea este un roman scris de autorul american Jerry Spinelli și publicat în 2000.
Christie Golden
Arthas: Rise of the Lich King este un roman lansat în 2009, scris de Christie Golden, autoarea Star Trek și a altor romane din seria Warcraft.
Mary Shelley
Frankenstein sau un Prometheus modern este un roman al scriitoarei britanice Mary Shelley, publicat prima oară în anul 1818. Se presupune că scriitoarea s-a inspirat la crearea monstrului din roman după numele cetății Frankenstein. Romanul relatează viața tânărului elvețian …
Charles Dickens
Marile speranțe este un roman din 1860 - 1861 scris de Charles Dickens, scriitor englez. Acțiunea romanului urmărește evenimentele ce i se întâmplă unui băiat în timpul maturizării sale.
William Shakespeare
Macbeth este o tragedie scrisă de William Shakespeare în anul 1606. Prima reprezentație atestată a avut loc în aprilie 1611, la teatrul Globe. Personajele reale care au inspirat această piesă sunt regii Macbeth, Duff și Duncan menționați în cronicile Holinshed. De-a lungul …
Johann Wolfgang von Goethe
Suferințele tânărului Werther este un roman cu cheie romantic de Johann Wolfgang von Goethe apărut în 1774. Este una dintre operele reprezentative ale mișcării literare Sturm und Drang.
Stephen King
Desperation este un roman de groază de Stephen King publicat inițial în 1996 de editura Viking. A fost adaptat în 2006 într-un film omonim de televiziune cu Ron Perlman, Tom Skeritt și Steven Weber.
Hunter S. Thompson
Spaime şi scârbe în Las Vegas este un roman scris de Hunter S. Thompson și ilustrat de Ralph Steadman.
Sara Shepard
Micuţele mincinoase este prima carte din seria cu același nume, scrisă de Sara Shepard, publicată de 2006.
William Gibson
„Johnny Mnemonic” este o povestire științifico-fantastică de William Gibson, după care s-a realizat filmul din 1995 cu același nume. Povestirea a apărut inițial în revista Omni în 1981 și apoi a fost publicată în colecția de povestiri din 1986 Burning Chrome, o colecție cu …
Frances Hodgson Burnett
Grădina secretă este un roman scris de Frances Hodgson Burnett.
Jules Verne
Ocolul Pământului în 80 de zile este un roman clasic de aventuri scris de Jules Verne, publicat pentru prima dată sub formă de serial în Le Temps, între 6 noiembrie și 22 decembrie 1872 și publicat în volum în 1873. În poveste, londonezul Phileas Fogg, care și-a angajat recent …
Lyman Frank Baum
Vrăjitorul din Oz este un roman pentru copii scris de autorul L. Frank Baum având ilustrații originale de W. W. Denslow. A apărut prima oară la editura George M. Hill Company din Chicago la 17 mai 1900, fiind retipărită de nenumărate ori, în engleză mai ales sub titlul The …
Meg Cabot
The Princess Diaries este o serie de cărți scrise de Meg Cabot, al cărei prim volum a fost publicat în anul 2000.
Isaac Asimov
Perioada Campbell este o antologie de povestiri science fiction aparținând lui Isaac Asimov. Ea cuprinde texte scrise în perioada de început a carierei literare a autorului, când acesta a fost îndrumat de John W. Campbell, care l-a publicat și promovat în cadrul revistei sale …
Robert Louis Stevenson
Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde este un roman al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson, publicat pentru prima dată în 1886.
Robert Louis Stevenson
Straniul caz al doctorului Jekyll si al domnului Hyde este un roman al scriitorului scoțian Robert Louis Stevenson, publicat pentru prima dată în 1886.
Robert Louis Stevenson
Comoara din insulă este un roman de Robert Louis Stevenson care relatează întâmplările unui băiat de cincisprezece ani, un grup de marinari și o bandă de pirați care încearcă să găsească o comoară. Prima apariție a romanului a fost în 1883, sub numele de The Sea-Cook. Influența …
Jonathan Swift
Călătoriile lui Gulliver engleză Gulliver's Travels este un roman în patru părți, capodoperă a scriitorului anglo-irlandez Jonathan Swift, scris sub pseudonimul de Dr. Lemuel Gulliver, în care fantezia autorului se împletește cu o aspră satiră socială. Editorul cărții a publicat …